Ohra-sienilisäke

Ohra-sienilisäke

50 min
keskitaso
79 kcal / 100g
0
0

Ohra on maukas lisäke kalalle ja lihalle.

Ainekset

4 annosta
2 dl
kokonaisia ohrasuurimoita
1 ¼ l
vettä , 1 tl suolaa
200 g
esikäsiteltyjä sieniä (tatteja, kantarelleja tai herkkusieniä)
pala (75 g)
purjoa (2 dl hienonnettuna)
2 rkl
mustapippuria myllystä
1 - 2 dl
½ tl
suolaa
1/2 - 1 pussia (à 130 g)

Ohje

  1. Keitä suurimoita suolalla maustetussa vedessä n. 35 min. Sekoita välillä.
  2. Valuta vesi pois ja huuhtele lävikössä juoksevalla vedellä.
  3. Kuullota hienonnettuja sieniä ja purjoa voissa. Jauha joukkoon hiukan mustapippuria. Lisää valutetut ohrasuurimot.
  4. Sekoita joukkoon ruokakerma, anna kiehahtaa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa hiukan suolaa. Lisää juuri ennen tarjoilua juustoraaste, älä kuumenna sen jälkeen.
  5. Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan kasvisruokana (riittää tällöin 2 - 3 annokseen).
Lisukkeeksi
Paistettu kala
20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
4 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)