Kulhoruoka

Kulhoruoka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kulhoruoka

Kulhoruoka nimi viittaa yksinkertaisesti tapaan tarjota ateria yhdestä kulhosta. Tässä ruoassa yhdistyvät kotimaiset raaka-aineet ja välimerelliset maut. Kurkumalla maustettu ohra on yllättävä ja maukas lisäke rapeaksi paistetulle broilerille ja tuoreelle salsalle.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 ½ dl
rikottuja ohrasuurimoita
1 tl
kurkumaa

Chilikana

400 g
broilerin rintafileetä
1
punainen chilipalko
1 - 2
valkosipulin kynttä
2 rkl
limemehua
mustapippuria myllystä
1 tl
suolaa
1 rkl

Salsa

1
paprika
100 g
tomaattia
1
punasipuli
1 ruukku
tuoretta korianteria
ripaus
suolaa

Lisäksi

2 dl

Ohje

  1. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää keitinveteen kurkuma.
  2. Leikkaa broilerin rintafileet vaakatasossa kahteen osaan. Mausta hienonnetulla chilillä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua 10 min.
  3. Kuutioi paprika, tomaatti ja punasipuli. Mausta hienonnetulla korianterilla ja suolalla.
  4. Paista rintafileet Oivariini rasvassa kuumalla pannulla, kunnes pinta on rapea ja kullan ruskea. Valuta pinnalle lopuksi limen mehu.
  5. Kokoa annos kulhoon, viimeistele kreikkalaisella jogurtilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.