Kulhoruoka

Kulhoruoka

45 min
keskitaso
141 kcal / 100g
4
0

Kulhoruoka nimi viittaa yksinkertaisesti tapaan tarjota ateria yhdestä kulhosta. Tässä ruoassa yhdistyvät kotimaiset raaka-aineet ja välimerelliset maut. Kurkumalla maustettu ohra on yllättävä ja maukas lisäke rapeaksi paistetulle broilerille ja tuoreelle salsalle.

Ainekset

4 annosta
2 ½ dl
rikottuja ohrasuurimoita
1 tl
kurkumaa

Chilikana

400 g
broilerin rintafileetä
1
punainen chilipalko
1 - 2
valkosipulin kynttä
2 rkl
limemehua
mustapippuria myllystä
1 tl
suolaa
1 rkl

Salsa

1
paprika
100 g
tomaattia
1
punasipuli
1 ruukku
tuoretta korianteria
ripaus
suolaa

Lisäksi

2 dl

Ohje

  1. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää keitinveteen kurkuma.
  2. Leikkaa broilerin rintafileet vaakatasossa kahteen osaan. Mausta hienonnetulla chilillä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua 10 min.
  3. Kuutioi paprika, tomaatti ja punasipuli. Mausta hienonnetulla korianterilla ja suolalla.
  4. Paista rintafileet Oivariini rasvassa kuumalla pannulla, kunnes pinta on rapea ja kullan ruskea. Valuta pinnalle lopuksi limen mehu.
  5. Kokoa annos kulhoon, viimeistele kreikkalaisella jogurtilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
5 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)