Lämmin ohralisäke

Lämmin ohralisäke

Ohrasuurimoita käytetään monissa kodeissa turhan harvoin. Ohraa voidaan valmistaa riisin tavoin esim. lisäkkeiksi, ohratoiksi tai puuroksi. Tämä lämmin ohralisäke sopii liha-, kana- ja kalaruokien lisäkkeeksi tai kasvisruoaksi sellaisenaan.

30 min
helppo
119 kcal / 100g
0

Ainekset4 lisäkeannosta

4 lisäkeannosta
2 ½ dl
kokonaisia, esikeitettyjä ohrasuurimoita
1
punasipuli
1
tomaatti
1 pieni
paprika
100 g
vihreitä pakastepapuja
1 rkl
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, n. 20 min.
  2. Hienonna sipuli. Lohko tomaatti ja paprika ja poista siemenet. Kuutioi.
  3. Kuullota sipuli, paprika ja pavut kattilassa Oivariini rasvassa.
  4. Valuta ohra siivilässä.
  5. Lisää kattilaan ohra, tomaattikuutiot ja ruokakerma. Kuumenna.
  6. Tarjoa kala- tai liharuokien lisäkkeenä tai kasvisruokana sellaisenaan (2 - 3 annosta).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
119 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›