Lämmin ohralisäke

Lämmin ohralisäke
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lämmin ohralisäke

Lämmin ohralisäke

Ohrasuurimoita käytetään monissa kodeissa turhan harvoin. Ohraa voidaan valmistaa riisin tavoin esim. lisäkkeiksi, ohratoiksi tai puuroksi. Tämä lämmin ohralisäke sopii liha-, kana- ja kalaruokien lisäkkeeksi tai kasvisruoaksi sellaisenaan.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset4 lisäkeannosta

4 lisäkeannosta
2 ½ dl
kokonaisia, esikeitettyjä ohrasuurimoita
1
punasipuli
1
tomaatti
1 pieni
paprika
100 g
vihreitä pakastepapuja
1 rkl
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, n. 20 min.
  2. Hienonna sipuli. Lohko tomaatti ja paprika ja poista siemenet. Kuutioi.
  3. Kuullota sipuli, paprika ja pavut kattilassa Oivariini rasvassa.
  4. Valuta ohra siivilässä.
  5. Lisää kattilaan ohra, tomaattikuutiot ja ruokakerma. Kuumenna.
  6. Tarjoa kala- tai liharuokien lisäkkeenä tai kasvisruokana sellaisenaan (2 - 3 annosta).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
119 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.