Juustoinen punajuuri-ohrapata

Juustoinen punajuuri-ohrapata
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustoinen punajuuri-ohrapata

Juustoinen punajuuri-ohrapata

Ohra on Suomen vanhin viljelykasvi, joka on harmillisesti päässyt vaipumaan unholaan. Ohraa kannattaa kuitenkin suosia, sillä ravitsemuksellisesti se on kelpo ruokaa.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
400 g
punajuuria
2 isoa
sipulia
2 rkl
2 dl
rikottuja ohrasuurimoita
1 dl
7 dl
vettä
1 ½ tl
suolaa
½ rkl
meiramia
n. 1/2 rkl
timjamia
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Lohko pestyt ja kuoritut punajuuret. Hienonna sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota kasvikset siinä, älä ruskista.
  2. Lisää joukkoon ohrasuurimot, kerma ja vesi. Mausta. Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä n. 45 min tai kunnes punajuuret kypsiä. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa nestettä.
  3. Kun suurimot ovat kypsiä, lisää joukkoon puolet AURA murusta. Sekoita. Laita loppu AURA tarjolle erikseen tai ripota annosten päälle.
  4. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa kasvisruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›