Juustoinen punajuuri-ohrapata

Juustoinen punajuuri-ohrapata

Ohra on Suomen vanhin viljelykasvi, joka on harmillisesti päässyt vaipumaan unholaan. Ohraa kannattaa kuitenkin suosia, sillä ravitsemuksellisesti se on kelpo ruokaa.

1 h
keskitaso
104 kcal / 100g
0
0

Ainekset5 annosta

5 annosta
400 g
punajuuria
2 isoa
sipulia
2 rkl
2 dl
rikottuja ohrasuurimoita
1 dl
7 dl
vettä
1 ½ tl
suolaa
½ rkl
meiramia
n. 1/2 rkl
timjamia
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Lohko pestyt ja kuoritut punajuuret. Hienonna sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota kasvikset siinä, älä ruskista.
  2. Lisää joukkoon ohrasuurimot, kerma ja vesi. Mausta. Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä n. 45 min tai kunnes punajuuret kypsiä. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa nestettä.
  3. Kun suurimot ovat kypsiä, lisää joukkoon puolet AURA murusta. Sekoita. Laita loppu AURA tarjolle erikseen tai ripota annosten päälle.
  4. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa kasvisruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)