Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat

1 h
helppo
191 kcal / 100g
1
4

Hasselbackan perunat on klassinen perunalisäke. Alunperin perunat viillotettiin puukauhassa, jolloin viillot tulivat tasaisesti lähes perunan läpi halkaisematta perunaa. Viillot nopeuttavat perunan kypsymistä ja tekevät perunasta rapeapintaisen voin valuessa viiltoihin.

Ainekset

6 annosta
1 kg
perunaa
½ tl
suolaa
100 g
1 pussi (130 g)
1 dl
korppujauhoja

Ohje

  1. Kuori perunat. Leikkaa perunoihin viiltoja n. 2 mm:n välein hieman puolivälin alapuolelle saakka.
  2. Laita perunat uunivuokaan. Mausta suolalla. Valuta päälle sulatettu voi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja korppujauhot.
  3. Paista uunin keski-/yläosassa 175 asteessa 30 - 40 minuuttia perunoiden koosta riippuen, kunnes kypsiä ja pinnasta kullanruskeita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
12 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
123 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)