Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat on klassinen perunalisäke. Alunperin perunat viillotettiin puukauhassa, jolloin viillot tulivat tasaisesti lähes perunan läpi halkaisematta perunaa. Viillot nopeuttavat perunan kypsymistä ja tekevät perunasta rapeapintaisen voin valuessa viiltoihin.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
perunaa
½ tl
suolaa
100 g
1 pussi (130 g)
1 dl
korppujauhoja

Ohje

  1. Kuori perunat. Leikkaa perunoihin viiltoja n. 2 mm:n välein hieman puolivälin alapuolelle saakka.
  2. Laita perunat uunivuokaan. Mausta suolalla. Valuta päälle sulatettu voi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja korppujauhot.
  3. Paista uunin keski-/yläosassa 175 asteessa 30 - 40 minuuttia perunoiden koosta riippuen, kunnes kypsiä ja pinnasta kullanruskeita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
12 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
123 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)