Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat on klassinen perunalisäke. Alunperin perunat viillotettiin puukauhassa, jolloin viillot tulivat tasaisesti lähes perunan läpi halkaisematta perunaa. Viillot nopeuttavat perunan kypsymistä ja tekevät perunasta rapeapintaisen voin valuessa viiltoihin.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
77 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
perunaa
½ tl
suolaa
100 g
1 pussi (130 g)
1 dl
korppujauhoja

Ohje

  1. Kuori perunat. Leikkaa perunoihin viiltoja n. 2 mm:n välein hieman puolivälin alapuolelle saakka.
  2. Laita perunat uunivuokaan. Mausta suolalla. Valuta päälle sulatettu voi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja korppujauhot.
  3. Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa 30 - 40 min perunoiden koosta riippuen, kunnes kypsiä ja pinnasta kullanruskeita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.