Kaalikääryleet kahdella täytteellä

Kaalikääryleet kahdella täytteellä

3 h 40 min
keskitaso
94 kcal / 100g
6
6

Kaalikääryleiden tekeminen vaatii vähän vaivaa ja aikaa, mutta lopputulos totisesti palkitsee. Kun ryhdyt kääryletalkoisiin, kannattaa samalla kerralla kääriä isompi satsi ja pakastaa osa. Nauti kääryleet puolukkahillon tai -survoksen kanssa.

Ainekset

20 kpl
1 (1 1/2 - 2 kg)
keräkaalia
vettä , suolaa

Jauhelihatäyte

1 iso (150 g)
sipuli
1 rkl
1 dl
puuroriisiä
500 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
7 dl
kaalia hienonnettuna
2 tl
suolaa
2 rkl
siirappia
½
jauhettua mustapippuria
ripaus
valkopippuria

Kasvistäyte

2 dl
puuroriisiä
2 (300 g)
sipulia
1 rkl
2 - 3 dl (230 g)
metsäsieniä , esim. suppilovahveroita tai tatteja esikäsiteltyinä
2 tl
pippurisekoitusta
1 tl
suolaa
1 l
kaalia hienonnettuna
1 pussi (150 g)

Liemi

1 l
lihalientä tai kasvislientä
¾ dl
siirappia
2 rkl
2 dl

Ohje

  1. Koverra kaalista kova kanta pois. Keitä kaali kokonaisena suolalla maustetussa vedessä. Irrottele veitsellä uloimpia lehtiä kypsymisen aikana.
  2. Ohenna niistä paksut lehtiruodit veitsellä. Valuta ja hienonna pienet sisälehdet täytettä varten. Levitä isot, kokonaiset lehdet (20 kpl) työlaudalle. Säästä keitinvesi.
  3. Valitse haluamasi täyte. Kummastakin täytteestä tulee 20 käärylettä.
  4. Jauhelihatäyte

  5. Hienonna sipuli. Kuullota rasvassa. Keitä riisit kaalin keitinvedessä kypsiksi. Huuhdo ja valuta riisit. Yhdistä sipuli, riisit, raaka jauheliha, hienonnettu kaali ja mausteet. Sekoita huolella.
  6. Kasvistäyte

  7. Kasvistäyte: Keitä riisit kaalin keitinvedessä kypsiksi. Huuhdo ja valuta ne. Hienonna sipulit. Kuullota rasvassa. Lisää pannulle hienonnetut, esikäsitellyt sienet. Paista hetken aikaa. Mausta ja lisää hienonnettu kaali. Anna jäähtyä hetkisen. Lisää AURA.
  8. Nostele täytettä kaalinlehdille n. 3 rkl / lehti. Kääri paketeiksi. Nostele kääryleet sopivan kokoiseen voideltuun uunivuokaan tai uunipannulle. Käännä lehden pää alapuolelle.
  9. Valmista lihaliemi: ota 10 dl keitinlientä ja liuota siihen 2 liemikuutiota. Kaada pannulle.
  10. Paista kääryleitä 250 asteessa uunin alaosassa n. 10 min. Lisää sitten kääryleille siirappia ja Oivariini. Kypsennä 150 asteessa n. 1 t 30 min. Valele kääryleitä liemellä paiston aikana. Valele kypsennyksen loppupuolella ruokakermalla.
  11. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa. Käytä pannulle jäänyttä lientä kastikkeena

Vinkki

* Jos et käytä täytteessä AURA juustoa, lisää seokseen n. 1/2 tl suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
94 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
4 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)