Siirry sisältöön
Kaalikääryleet kahdella täytteellä

Kaalikääryleet kahdella täytteellä

Kaalikääryleiden tekeminen vaatii vähän vaivaa ja aikaa, mutta lopputulos totisesti palkitsee. Kun ryhdyt kääryletalkoisiin, kannattaa samalla kerralla kääriä isompi satsi ja pakastaa osa. Nauti kääryleet puolukkahillon tai -survoksen kanssa.

Kaalikääryleet kahdella täytteellä

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (1,5-2 kg) keräkaalia
  • 0 kg vettä, suolaa

Jauhelihatäyte

  • 1 iso (150 g) sipuli
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl puuroriisiä
  • 500 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 7 dl (420 g) kaalia hienonnettuna
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • ripaus valkopippuria

Kasvistäyte

  • 2 dl puuroriisiä
  • 2 sipulia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2-3 dl (230 g) metsäsieniä, esim suppilovahveroita
  • 2 tl pippurisekoitusta
  • 1 tl suolaa
  • 1 l (600 g) kaalia hienonnettuna
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto

Liemi

  • 1 l lihalientä tai kasvislientä
  • ¾ dl siirappia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon

Ohje

  1. Koverra kaalista kova kanta pois. Keitä kaali kokonaisena suolalla maustetussa vedessä. Irrottele veitsellä uloimpia lehtiä kypsymisen aikana.
  2. Ohenna niistä paksut lehtiruodit veitsellä. Valuta ja hienonna pienet sisälehdet täytettä varten. Levitä isot, kokonaiset lehdet (20 kpl) työlaudalle. Säästä keitinvesi.
  3. Valitse haluamasi täyte. Kummastakin täytteestä tulee 20 käärylettä.

Jauhelihatäyte

  1. Hienonna sipuli. Kuullota rasvassa. Keitä riisit kaalin keitinvedessä kypsiksi. Huuhdo ja valuta riisit. Yhdistä sipuli, riisit, raaka jauheliha, hienonnettu kaali ja mausteet. Sekoita huolella.

Kasvistäyte

  1. Kasvistäyte: Keitä riisit kaalin keitinvedessä kypsiksi. Huuhdo ja valuta ne. Hienonna sipulit. Kuullota rasvassa. Lisää pannulle hienonnetut, esikäsitellyt sienet. Paista hetken aikaa. Mausta ja lisää hienonnettu kaali. Anna jäähtyä hetkisen. Lisää AURA.
  2. Nostele täytettä kaalinlehdille n. 3 rkl / lehti. Kääri paketeiksi. Nostele kääryleet sopivan kokoiseen voideltuun uunivuokaan tai uunipannulle. Käännä lehden pää alapuolelle.
  3. Valmista lihaliemi: ota 10 dl keitinlientä ja liuota siihen 2 liemikuutiota. Kaada pannulle.
  4. Paista kääryleitä 250 asteessa uunin alaosassa n. 10 min. Lisää sitten kääryleille siirappia ja Oivariini. Kypsennä 150 asteessa n. 1 t 30 min. Valele kääryleitä liemellä paiston aikana. Valele kypsennyksen loppupuolella ruokakermalla.
  5. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa. Käytä pannulle jäänyttä lientä kastikkeena

Vinkki

Jos et käytä täytteessä AURA juustoa, lisää seokseen n. 1/2 tl suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 91 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 9,5 g
Rasva 3,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vettä
  • valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search