Kaalikääryleiden tekeminen vaatii vähän vaivaa ja aikaa, mutta lopputulos totisesti palkitsee. Kun ryhdyt kääryletalkoisiin, kannattaa samalla kerralla kääriä isompi satsi ja pakastaa osa. Nauti kääryleet puolukkahillon tai -survoksen kanssa.
1 (1 1/2 - 2 kg) | keräkaalia |
vettä , suolaa | |
Jauhelihatäyte | |
---|---|
1 iso (150 g) | sipuli |
1 rkl | |
1 dl | puuroriisiä |
500 g | naudanjauhelihaa, rasvaa 10 % |
7 dl | kaalia hienonnettuna |
2 tl | suolaa |
2 rkl | siirappia |
½ | jauhettua mustapippuria |
ripaus | valkopippuria |
Kasvistäyte | |
2 dl | puuroriisiä |
2 (300 g) | sipulia |
1 rkl | |
2 - 3 dl (230 g) | metsäsieniä , esim. suppilovahveroita tai tatteja esikäsiteltyinä |
2 tl | pippurisekoitusta |
1 tl | suolaa |
1 l | kaalia hienonnettuna |
1 pussi (150 g) | |
Liemi | |
1 l | lihalientä tai kasvislientä |
¾ dl | siirappia |
2 rkl | |
2 dl |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.