Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kalapaistos pannulla

Maukas ateria niin mökillä kuin pikkukeittiössä valmistuu kastikkeineen päivineen helposti ja nopeasti yhdellä pannulla. Paista ensin kala, lisää kasvikset ja ruokakerma ja viimeistele kapriksilla ja tillillä. Tarjoa pannu keitettyjen perunoiden kanssa.

Kalapaistos pannulla
Kalapaistos pannulla

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g pisara- tai miniluumutomaatteja
  • 100 g purjoa
  • 400 g
    ahvenfileitä
    Voit kokeilla myös:
    • 400 g nahattomia, ruodottomia kuhafileitä
  • ripaus suolaa
  • ripaus musta- tai valkopippuria
  • 1 prk (2,5 dl)
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon
  • 2 rkl kapriksia
  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Paistamiseen

  • 200 g pisara- tai miniluumutomaatteja
  • 100 g purjoa
  • 400 g ahvenfileitä
  • ripaus suolaa
  • ripaus musta- tai valkopippuria
  • 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme juustoa
  • 2 rkl kapriksia
  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Paistamiseen

  • 30 g Valio Eila® voita

Ohje

  1. Esikäsittele ensin kasvikset: puolita tomaatit ja leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi renkaiksi.
  2. Kuumenna rasva pannulla. Lisää pannulle kalafileet. Paista ensin toinen puoli, käännä ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.
  3. Lisää pannulle tomaatit ja purjo. Kaada päälle ruokakerma.
  4. Kuumenna. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min. Älä sekoita, jotta kalat pysyvät ehjinä.
  5. Lisää pinnalle valutetut kaprikset ja tilli.
  6. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 113 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 1,9 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1