Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kananpojan juhlapannu

Nyt koko poppoo nauttimaan maukkaasta pannuruoasta. Tässä on veden kielelle nostattava ruoka, jonka voi tarjota juhlavana pääateriana tai vaihtoehtoisesti illanaistujaisruokana lisukkeiden kera. Pyyhi leipäpaloilla herkullista lientä ja haukkaa kananpojan makoisaa koipea. Siis kerrassaan ihanaa!

Kananpojan juhlapannu
Kananpojan juhlapannu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kg broilerin maustamattomia koipipaloja, esim. Kariniemi
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 annospussi (0,5 g) sahramia
  • 150 g sipulia hienonnettuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 200 g (2 dl) kookoskermaa
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 1 kanaliemikuutio
  • 75 g purjoa
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Tarjoiluun

  • 0 kg
    maalaisleipää tai -patonkia
    Voit kokeilla myös:
    • 0 kg keitettyä riisiä

Ohje

  1. Laita koipipalat kulhoon. Mausta ne suolalla, pippurilla, sitruunan kuoriraasteella ja hunajalla. Pyörittele paloja, jotta mausteet levittyvät niihin tasaisesti. Jätä maustumaan tunniksi huoneenlämpöön.
  2. Kuumenna reilu puolet voista isossa paistokasarissa, padassa tai wokissa. Lisää ja ruskista koipipalat kahdessa erässä. Siirrä kulhoon.
  3. Lisää kasariin loppu voi, sahrami ja sipuli. Kuullota. Lisää viini ja anna kiehahtaa.
  4. Nosta koipipalat joukkoon. Lisää kookoskerma, kerma ja murennettu liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus).
  5. Anna hautua hiljaa kiehuen kannen alla ½ h. Viipaloi sillä aikaa halkaistu ja pesty purjo. Lisää joukkoon ja hauduta pari min. Viimeistele persiljalla.
  6. Tarjoa kananpojanpannun kanssa tuoretta leipää tai patonkia. Kasta leipä liemeen ja tarjoa lisäksi halutessasi salaattia. Ruoka maistuu myös riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 141 kcal
Proteiini 13,4 g
Hiilihydraatti 2 g
Rasva 8,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • maalaisleipää
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search