Kananpojan juhlapannu

Kananpojan juhlapannu

Nyt koko poppoo nauttimaan maukkaasta pannuruoasta. Tässä on veden kielelle nostattava ruoka, jonka voi tarjota juhlavana pääateriana tai vaihtoehtoisesti illanaistujaisruokana lisukkeiden kera. Pyyhi leipäpaloilla herkullista lientä ja haukkaa kananpojan makoisaa koipea. Siis kerrassaan ihanaa!

1 h 45 min
keskitaso
206 kcal / 100g
2

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 kg
broilerin maustamattomia koipipaloja , esim. Kariniemi
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
1
sitruunan kuori raastettuna
2 rkl
juoksevaa hunajaa
50 g
1 annospussi (0,5 g)
sahramia
150 g
sipulia hienonnettuna
2 dl
valkoviiniä
200 g
kookoskermaa
2 dl
1
kanaliemikuutio
75 g
purjoa
1 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Tarjoiluun

maalaisleipää tai -patonkia

tai keitettyä riisiä

Ohje

  1. Laita koipipalat kulhoon. Mausta ne suolalla, pippurilla, sitruunan kuoriraasteella ja hunajalla. Pyörittele paloja, jotta mausteet levittyvät niihin tasaisesti. Jätä maustumaan tunniksi huoneenlämpöön.
  2. Kuumenna reilu puolet voista isossa paistokasarissa, padassa tai wokissa. Lisää ja ruskista koipipalat kahdessa erässä. Siirrä kulhoon.
  3. Lisää kasariin loppu voi, sahrami ja sipuli. Kuullota. Lisää viini ja anna kiehahtaa.
  4. Nosta koipipalat joukkoon. Lisää kookoskerma, kerma ja murennettu liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus).
  5. Anna hautua hiljaa kiehuen kannen alla ½ h. Viipaloi sillä aikaa halkaistu ja pesty purjo. Lisää joukkoon ja hauduta pari min. Viimeistele persiljalla.
  6. Tarjoa kananpojanpannun kanssa tuoretta leipää tai patonkia. Kasta leipä liemeen ja tarjoa lisäksi halutessasi salaattia. Ruoka maistuu myös riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
206 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›