Kananuggetit ja limedippi

Kananuggetit ja limedippi

30 min
keskitaso
157 kcal / 100g
11
9

Kananuggetit on helppo valmistaa itse broilerin rintafileestä. Tässä ohjeessa nuggetit maustetaan aasialaisittan vihreällä currytahnalla ja niitä dipataan raikkaan hapokkaaseen limedippiin.

Ainekset

4 annosta
400 g
broilerin rintafileetä
1 tl
suolaa
2 rkl
vihreää currytahnaa
1 dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1 ½ dl
korppujauhoja

Paistamiseen

öljyä

Limedippi

1
limetti
1 prk (200 g)
1 tl
sokeria

Ohje

  1. Tee ensin dippikastike. Pese lime. Raasta kuori ja purista puolikkaan mehu. Sekoita ainekset keskenään. Peita ja anna maustua jääkaapissa.
  2. Leikkaa fileet n. 7 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Yhdestä fileestä tulee n. 8 viipaletta. Levitä kauttaaltaan niiden pintaan vihreää currytahnaa. Ripottele pinnalle 1/2 tl suolaa.
  3. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, yhdelle munat ja yhdelle korppujauhot. Ripottele korppujauhojen sekaan 1/2 tl suolaa. Riko munien rakenne.
  4. Kieritä kananpalat ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin.
  5. Paista nuggetit runsaassa öljyssä molemmin puolin, kunnes ovat rapeita ja kauniin ruskeita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
157 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
6 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)