Kananuggetit ja limedippi

Kananuggetit ja limedippi

Kananuggetit on helppo valmistaa itse broilerin rintafileestä. Tässä ohjeessa nuggetit maustetaan aasialaisittan vihreällä currytahnalla ja niitä dipataan raikkaan hapokkaaseen limedippiin.

30 min
keskitaso
157 kcal / 100g
11
9

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
broilerin rintafileetä
1 tl
suolaa
2 rkl
vihreää currytahnaa
1 dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1 ½ dl
korppujauhoja

Paistamiseen

öljyä

Limedippi

1
limetti
1 prk (200 g)
1 tl
sokeria

Ohje

  1. Tee ensin dippikastike. Pese lime. Raasta kuori ja purista puolikkaan mehu. Sekoita ainekset keskenään. Peita ja anna maustua jääkaapissa.
  2. Leikkaa fileet n. 7 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Yhdestä fileestä tulee n. 8 viipaletta. Levitä kauttaaltaan niiden pintaan vihreää currytahnaa. Ripottele pinnalle 1/2 tl suolaa.
  3. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, yhdelle munat ja yhdelle korppujauhot. Ripottele korppujauhojen sekaan 1/2 tl suolaa. Riko munien rakenne.
  4. Kieritä kananpalat ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin.
  5. Paista nuggetit runsaassa öljyssä molemmin puolin, kunnes ovat rapeita ja kauniin ruskeita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
157 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,2 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)