Reseptiyhteistyö
Kantarellicarbonara
Italialaisesta klassikkopastasta eli carbonarasta inspiroitunut resepti valmistetaan tällä kertaa kantarelleista. Tässä versiossa carbonaraa on rikastettu kermalla ja pecorino romano on korvattu suomalaisittain Mustaleima-raasteella. Kantarellicarbonara on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen herkku, kun kaipaat uutta twistiä sienipastaan. Resepti: Mari Moilanen.
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- ½ l kantarelleja tuoreita
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
¾ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ tl suolaa
- ¼ tl muskottipähkinää
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 150 g spagettia
- 30 g prosciuttoa
- 2 keltuaista
-
1 dl
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- ½ dl pastan keitinvettä
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
Koristeeksi
-
2 rkl
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
Jaa resepti
Ohje
- Puhdista ja tarvittaessa paloittele kantarellit. Pienet kantarellit voi käyttää kokonaisina. Paista kantarelleja paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää paistinpannulle voi ja paista sienet kullanruskeiksi. Lisää kantarellien joukkoon kuohukerma. Mausta suolalla, jauhetulla muskottipähkinällä ja mustapippurilla. Keitä muutama minuutti.
- Laita spagetti kypsymään kiehuvaan, suolattuun veteen.
- Suikaloi prosciutto. Sekoita kulhossa keskenään keltuaiset, juustoraaste ja suikaloitu prociutto. Lisää kulhoon kantarellit ja kerma paistinpannulta.
- Ota pastan keitinvettä talteen ja lisää ½ dl keitinvettä kulhoon. Sekoita kastike tasaiseksi.
- Valuta spagetti ja lisää kulhoon kastikkeen sekaan. Lisää kulhoon myös hienonnettu ruohosipuli. Sekoita kastike spagetin joukkoon. Koristele kantarellicarbonara juustoraasteella ja hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa heti.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
177 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
15,2 g
Rasva
9,9 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











