Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kantarellicarbonara

Italialaisesta klassikkopastasta eli carbonarasta inspiroitunut resepti valmistetaan tällä kertaa kantarelleista. Tässä versiossa carbonaraa on rikastettu kermalla ja pecorino romano on korvattu suomalaisittain Mustaleima-raasteella. Kantarellicarbonara on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen herkku, kun kaipaat uutta twistiä sienipastaan. Resepti: Mari Moilanen.

Kantarellicarbonara

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ l kantarelleja tuoreita
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 150 g spagettia
  • 30 g prosciuttoa
  • keltuaista
  • 1 dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ Emmental e130 g juustoraaste
  • ½ dl pastan keitinvettä
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Koristeeksi

  • 2 rkl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ Emmental e130 g juustoraaste
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista ja tarvittaessa paloittele kantarellit. Pienet kantarellit voi käyttää kokonaisina. Paista kantarelleja paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää paistinpannulle voi ja paista sienet kullanruskeiksi. Lisää kantarellien joukkoon kuohukerma. Mausta suolalla, jauhetulla muskottipähkinällä ja mustapippurilla. Keitä muutama minuutti.
  2. Laita spagetti kypsymään kiehuvaan, suolattuun veteen.
  3. Suikaloi prosciutto. Sekoita kulhossa keskenään keltuaiset, juustoraaste ja suikaloitu prociutto. Lisää kulhoon kantarellit ja kerma paistinpannulta.
  4. Ota pastan keitinvettä talteen ja lisää ½ dl keitinvettä kulhoon. Sekoita kastike tasaiseksi.
  5. Valuta spagetti ja lisää kulhoon kastikkeen sekaan. Lisää kulhoon myös hienonnettu ruohosipuli. Sekoita kastike spagetin joukkoon. Koristele kantarellicarbonara juustoraasteella ja hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa heti.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 177 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 15,2 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.