Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kantarellidippi

Maukas kantarellidippi on syksyn hitti, jonka viimeisetkin rippeet kaavitaan suuhun sipseillä. Tämä helppo ja koukuttavan hyvä dippi on täydellinen valinta illanistujaisiin, leffailtoihin tai mihin tahansa herkutteluhetkeen. Resepti: Mari Moilanen.

Kantarellidippi

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l kantarelleja tuoreita
  • 1 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • purjon vaalea osa
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1½ rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • sitruunan kuori
  • 1 (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 1 dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ Emmental e130 g juustoraaste
  • 1 tl sormisuolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • 1 dl kantarelleja tuoreita
  • ½ rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ Emmental e130 g juustoraaste
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna kantarellit. Paista kantarelleja paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää paistinpannulle voi ja paista sienet kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja anna sienten jäähtyä.
  2. Hienonna purjon valkoinen osa, ruohosipuli ja minttu. Raasta sitruunankuori.
  3. Sekoita jäähtyneet kantarellit, purjo, hienonnetut yrtit, creme fraiche, kermaviili ja juustoraaste kulhossa keskenään. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.
  4. Levitä seos laakealle tarjoiluvadille.
  5. Paista pinnalle kantarelleja kokonaisina paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää pannulle voita ja paista kullanruskeiksi. Koristele kantarellidipin pinta paistetuilla kantarelleilla, juustoraasteella ja hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa kantarellidippi perunalastujen kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 81 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 2,4 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.