Reseptiyhteistyö
Kantarellidippi
Maukas kantarellidippi on syksyn hitti, jonka viimeisetkin rippeet kaavitaan suuhun sipseillä. Tämä helppo ja koukuttavan hyvä dippi on täydellinen valinta illanistujaisiin, leffailtoihin tai mihin tahansa herkutteluhetkeen. Resepti: Mari Moilanen.
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 l kantarelleja tuoreita
-
1 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl suolaa
- 1 purjon vaalea osa
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1½ rkl hienonnettua tuoretta minttua
- 1 sitruunan kuori
-
1 (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 dl
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- 1 tl sormisuolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Pinnalle
- 1 dl kantarelleja tuoreita
-
½ rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
2 rkl
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
Jaa resepti
Ohje
- Puhdista ja hienonna kantarellit. Paista kantarelleja paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää paistinpannulle voi ja paista sienet kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja anna sienten jäähtyä.
- Hienonna purjon valkoinen osa, ruohosipuli ja minttu. Raasta sitruunankuori.
- Sekoita jäähtyneet kantarellit, purjo, hienonnetut yrtit, creme fraiche, kermaviili ja juustoraaste kulhossa keskenään. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.
- Levitä seos laakealle tarjoiluvadille.
- Paista pinnalle kantarelleja kokonaisina paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää pannulle voita ja paista kullanruskeiksi. Koristele kantarellidipin pinta paistetuilla kantarelleilla, juustoraasteella ja hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa kantarellidippi perunalastujen kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
81 kcal
Proteiini
3,8 g
Hiilihydraatti
2,4 g
Rasva
5,8 g
Tyydyttynyt rasva
3,2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











