Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kantarellikeitto

Sienikeiton ei tarvitse aina olla soseutettu! Pienet, somat kantarellit ovat omiaan tässä sopivasti sattumia sisältävässä kantarellikeitossa. Hiljalleen haudutettu keitto on takuulla ajan ja vaivan arvoinen, ja tuo ihanasti lämpöä viileneviin syyspäiviin. Resepti: Mari Moilanen.

Kantarellikeitto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l kantarelleja tuoreita
  • 2 porkkanaa
  • 2 jauhoista perunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • purjon vaalea osa
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 dl kasvislientä tai kanalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 prk (3.3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Viimeistelyyn

  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Puhdista ja tarvittaessa paloittele kantarellit. Pienet kantarellit voi käyttää kokonaisina. Kuori ja kuutioi vihannekset. Murskaa ja hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
  2. Lorauta kattilaan oliiviöljy, lisää voi ja anna voin sulaa. Lisää kuutioidut vihannekset ja valkosipuli kattilaan, kuullota 5 minuutin ajan. Lisää kattilaan kantarellit ja paista vielä 5 minuuttia.
  3. Lisää kattilaan valkoviini, kana- tai kasvisliemi ja laakerinlehdet. Anna keiton kiehua noin 10 minuutin ajan.
  4. Lisää kattilaan kerma. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Hiljennä lieden lämpöä miedolle lämmölle ja anna keiton hautua kannen alla vielä 30 minuutin ajan. Koristele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal
Proteiini 1,5 g
Hiilihydraatti 4,3 g
Rasva 8,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.