Reseptiyhteistyö
Kantarellikeitto
Sienikeiton ei tarvitse aina olla soseutettu! Pienet, somat kantarellit ovat omiaan tässä sopivasti sattumia sisältävässä kantarellikeitossa. Hiljalleen haudutettu keitto on takuulla ajan ja vaivan arvoinen, ja tuo ihanasti lämpöä viileneviin syyspäiviin. Resepti: Mari Moilanen.
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 l kantarelleja tuoreita
- 2 porkkanaa
- 2 jauhoista perunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 purjon vaalea osa
- 1 varsisellerin varsi
- 1 rkl oliiviöljyä
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl valkoviiniä
- 3 dl kasvislientä tai kanalientä
- 2 laakerinlehteä
-
1 prk (3.3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Viimeistelyyn
- 1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Puhdista ja tarvittaessa paloittele kantarellit. Pienet kantarellit voi käyttää kokonaisina. Kuori ja kuutioi vihannekset. Murskaa ja hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
- Lorauta kattilaan oliiviöljy, lisää voi ja anna voin sulaa. Lisää kuutioidut vihannekset ja valkosipuli kattilaan, kuullota 5 minuutin ajan. Lisää kattilaan kantarellit ja paista vielä 5 minuuttia.
- Lisää kattilaan valkoviini, kana- tai kasvisliemi ja laakerinlehdet. Anna keiton kiehua noin 10 minuutin ajan.
- Lisää kattilaan kerma. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Hiljennä lieden lämpöä miedolle lämmölle ja anna keiton hautua kannen alla vielä 30 minuutin ajan. Koristele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
102 kcal
Proteiini
1,5 g
Hiilihydraatti
4,3 g
Rasva
8,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











