Kantarellipiiras

Kantarellipiiras

Spelttijauhot antavat sienipiiraan pohjataikinalle lisämakua. Kokeile täytteeseen mukavan hapokasta Oltermanni Cheddar -juustoa sekä halutessasi kurpitsansiemeniä.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

1 dl
spelttijauhoja
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1
keltuainen
1 dl

Täyte

5 dl
kantarelleja
2 rkl
1 150 g
iso sipuli
1
kananmuna
1
valkuainen
2 dl
Valio Eila® paksumpi ruokakermaa
tai Valio Eila® kermaviiliä
150 g
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
½ dl
kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina jauhotetulla kädellä uunivuoan (Ø n. 22 cm) pohjalle ja ylös reunoille.
  3. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 min.
  4. Esikäsittele sienet: huuhdo, valuta ja paloittele sienet. Paista niitä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli. Kuullota. (Voit käyttää kantarellien joukossa tai sijasta tatteja, orakkaita tai myöhemmin syksyllä suppilovahveroita. Esikäsittele ne samalla tavalla.)
  5. Vatkaa muna, valkuainen ja ruokakerma tai kermaviili sekaisin. Lisää joukkoon vähän jäähtynyt sieni-sipuliseos, juusto raastettuna, mustapippuri, suola sekä halutessasi kurpitsansiemenet.
  6. Kaada täyte vuokaan.
  7. Kypsennä piirasta uunin ala- / keskiosassa vielä n. 30 min tai kunnes kypsä.
  8. Tarjoa haaleana raikkaan salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Kalsium
130 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)