Kantarellipiiras

Kantarellipiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kantarellipiiras

Kantarellipiiras

Spelttijauhot antavat sienipiiraan pohjataikinalle lisämakua. Kokeile täytteeseen mukavan hapokasta Oltermanni Cheddar -juustoa sekä halutessasi kurpitsansiemeniä.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

1 dl
spelttijauhoja
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1
keltuainen
1 dl

Täyte

5 dl
kantarelleja
2 rkl
1 (150 g)
iso sipuli
1
kananmuna
1
valkuainen
2 dl
Valio Eila® paksumpi ruokakermaa

tai 1 prkValio Eila® kermaviiliä
150 g
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
( ½ dl
kurpitsansiemeniä )

Ohje

  1. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina jauhotetulla kädellä uunivuoan (Ø n. 22 cm) pohjalle ja ylös reunoille.
  3. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 min.
  4. Esikäsittele sienet: huuhdo, valuta ja paloittele sienet. Paista niitä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli. Kuullota. (Voit käyttää kantarellien joukossa tai sijasta tatteja, orakkaita tai myöhemmin syksyllä suppilovahveroita. Esikäsittele ne samalla tavalla.)
  5. Vatkaa muna, valkuainen ja ruokakerma tai kermaviili sekaisin. Lisää joukkoon vähän jäähtynyt sieni-sipuliseos, juusto raastettuna, mustapippuri, suola sekä halutessasi kurpitsansiemenet.
  6. Kaada täyte vuokaan.
  7. Kypsennä piirasta uunin ala- / keskiosassa vielä n. 30 min tai kunnes kypsä.
  8. Tarjoa haaleana raikkaan salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.