Siirry sisältöön
Kasvisgratiini

Kasvisgratiini

Kasvisgratiini valmistuu vaivattomasti satokauden herkullisimmista kasviksista. Gratiini sopii lisäkkeeksi liha ja kalaruoille tai kevyeksi kasvispääruoaksi.

Kasvisgratiini

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g kasviksia, eism. parsakaali, kukkakaali, sipuli
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 prk
    Valio ruokakermaa 10 %
    Laktoositon Valio ruokakerma 10 % sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 10 % 3,3 dl laktoositon
  • 100 g (2 dl)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)

Ohje

  1. Paloittele vihannekset uunivuokaan. Sekoita mausteet kerman kanssa ja kaada vuokaan.
  2. Ripota päälle raastettu juusto. Nostele hiukan kasvisten joukkoon.
  3. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 30 min.
  4. Tarjoa sellaisenaan salaatin ja leivän kanssa tai lisäkeruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 120 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 6,1 g
Rasva 8,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search