Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvissosekuutiot lapsille

Kasvissose sopii vauvalle 4 - 6 kk iästä alkaen. Kasviksiin tutustuminen kannattaa tehdä yksi uusi maku/kasvis kerrallaan, jotta mahdolliset allergisoivat ruoka-aineet on helpompi havaita. Kasvissose on helppo pakastaa jääpalamuotissa.

Kasvissosekuutiot lapsille
Kasvissosekuutiot lapsille

Ainesosat

desilitraa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g kasviksia, esim. porkkana, kukka- tai parsakaali
  • 0 kg vettä

Ohje

  1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Keitä ne kypsiksi joko höyrykattilassa tai vedessä (lisää vettä vain sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät).
  2. Soseuta kasvikset monitoimikoneella tai sauvasekoittimella joko erikseen tai sekoituksena. Jos käytät kasvisten keittämiseen höyrykattilaa, lisää soseen joukkoon tilkka keitettyä vettä, jotta saat sopivan paksuisen soseen.
  3. Lusikoi jäähtynyt sose jääpalarasiaan. Peitä foliolla ja pakasta.
  4. Kun sose on jäätynyt, irrota palat ja siirrä ne pakastusrasiaan tai -pusseihin. Merkitse päälle soseen nimi ja valmistuspäivämäärä.
  5. Siirrä takaisin pakastimeen.
  6. Annoksesta saat n. 70 kuutiota. Tarjoa niitä esim. perunasoseen kanssa. Halutessasi voit lisätä joukkoon liha- tai kalasosekuution.

Vinkki

Kun valmistat kasvissoseet erillisinä soseina, saat ruoka-annoksiin tervetullutta vaihtelua vaihtelemalla soseiden yhdistelmiä. Vauva myös oppii maistamaan puhtaita kasvismakuja.

Perunasoseen rakenne voi muuttua pakastimessa rakeiseksi. Sitä voi kuitenkin pakastaa yhdistettynä kasviksiin, esim. porkkanaan.

Käytä pakastetut kasvissosekuutiot 2 – 3 kk:n sisällä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 41 kcal
Proteiini 1,4 g
Hiilihydraatti 8,1 g
Rasva 0,3 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vettä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search