Kasvissosekuutiot lapsille

Kasvissosekuutiot lapsille
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kasvissosekuutiot lapsille

Kasvissosekuutiot lapsille

Kasvissose sopii vauvalle 4 - 6 kk iästä alkaen. Kasviksiin tutustuminen kannattaa tehdä yksi uusi maku/kasvis kerrallaan, jotta mahdolliset allergisoivat ruoka-aineet on helpompi havaita. Kasvissose on helppo pakastaa jääpalamuotissa.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset5 desilitraa

5 desilitraa
1 l
kasviksia , esim. porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, palsternakkaa, bataattia tai muita alle 1-vuotiaalle suositeltuja kovia kasviksia
vettä

Ohje

  1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Keitä ne kypsiksi joko höyrykattilassa tai vedessä (lisää vettä vain sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät).
  2. Soseuta kasvikset monitoimikoneella tai sauvasekoittimella joko erikseen tai sekoituksena. Jos käytät kasvisten keittämiseen höyrykattilaa, lisää soseen joukkoon tilkka keitettyä vettä, jotta saat sopivan paksuisen soseen.
  3. Lusikoi jäähtynyt sose jääpalarasiaan. Peitä foliolla ja pakasta.
  4. Kun sose on jäätynyt, irrota palat ja siirrä ne pakastusrasiaan tai -pusseihin. Merkitse päälle soseen nimi ja valmistuspäivämäärä.
  5. Siirrä takaisin pakastimeen.
  6. Annoksesta saat n. 70 kuutiota. Tarjoa niitä esim. perunasoseen kanssa. Halutessasi voit lisätä joukkoon liha- tai kalasosekuution.
Vinkki

Vinkki

* Kun valmistat kasvissoseet erillisinä soseina, saat ruoka-annoksiin tervetullutta vaihtelua vaihtelemalla soseiden yhdistelmiä. Vauva myös oppii maistamaan puhtaita kasvismakuja.* Perunasoseen rakenne voi muuttua pakastimessa rakeiseksi. Sitä voi kuitenkin pakastaa yhdistettynä kasviksiin, esim. porkkanaan.* Käytä pakastetut kasvissosekuutiot 2 – 3 kk:n sisällä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
31 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.