Kasvissosekuutiot lapsille

Kasvissosekuutiot lapsille

35 min
helppo
31 kcal / 100g
1
2

Kasvissose sopii vauvalle 4 - 6 kk iästä alkaen. Kasviksiin tutustuminen kannattaa tehdä yksi uusi maku/kasvis kerrallaan, jotta mahdolliset allergisoivat ruoka-aineet on helpompi havaita. Kasvissose on helppo pakastaa jääpalamuotissa.

Ainekset

5 desilitraa
1 l
kasviksia , esim. porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, palsternakkaa, bataattia tai muita alle 1-vuotiaalle suositeltuja kovia kasviksia
vettä

Ohje

  1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Keitä ne kypsiksi joko höyrykattilassa tai vedessä (lisää vettä vain sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät).
  2. Soseuta kasvikset monitoimikoneella tai sauvasekoittimella joko erikseen tai sekoituksena. Jos käytät kasvisten keittämiseen höyrykattilaa, lisää soseen joukkoon tilkka keitettyä vettä, jotta saat sopivan paksuisen soseen.
  3. Lusikoi jäähtynyt sose jääpalarasiaan. Peitä foliolla ja pakasta.
  4. Kun sose on jäätynyt, irrota palat ja siirrä ne pakastusrasiaan tai -pusseihin. Merkitse päälle soseen nimi ja valmistuspäivämäärä.
  5. Siirrä takaisin pakastimeen.
  6. Annoksesta saat n. 70 kuutiota. Tarjoa niitä esim. perunasoseen kanssa. Halutessasi voit lisätä joukkoon liha- tai kalasosekuution.

Vinkki

* Kun valmistat kasvissoseet erillisinä soseina, saat ruoka-annoksiin tervetullutta vaihtelua vaihtelemalla soseiden yhdistelmiä. Vauva myös oppii maistamaan puhtaita kasvismakuja.* Perunasoseen rakenne voi muuttua pakastimessa rakeiseksi. Sitä voi kuitenkin pakastaa yhdistettynä kasviksiin, esim. porkkanaan.* Käytä pakastetut kasvissosekuutiot 2 – 3 kk:n sisällä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
31 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
0 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

ValioAnna Koekeittiöltä5.3.2018 kello 13:46
Hei, mikäli soseen kuumentaa kunnolla, sen voi pakastaa.
Nimetön1.3.2018 kello 23:54
Jos soseen tekoon käyttää pakastekasviksia (esim maissi), voiko sosetta enää pakastaa? Kun pakasteita ei tulisi pakastaa uudestaan?