Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kesän helpoin salaatti

Salaatti kuin salaatti - saat sille nopeasti maistuvan salaattikastikkeen käyttämällä maustettuja salaattijuustokuutioita.

Kesän helpoin salaatti
Kesän helpoin salaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Salaatti

  • 1  (n. 150 g) kerä- tai jääsalaatti
  • 1 pieni punasipuli
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g makeaa melonia, hunaja- tai vesimelonia
  • 0 kg tuoretta basilikaa tai versoja

Ohje

  1. Valuta salaattijuustosta neste pois kannen avulla. Mittaa purkkiin salaattijuuston joukkoon öljy, etikka ja sokeri. Sekoita tai ravista kevyesti. Jätä maustumaan.
  2. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Halkaise tomaatit ja paloittele meloni. Riivi basilikan lehdet.
  3. Kokoa salaatti kulhoon tai vadille. Kääntele salaattijuustopurkkia ylösalaisin muutamia kertoja. Levitä kuutiot salaatille ja valuta liemi kastikkeeksi.

Vinkki

Vaihtele kasviksia sen mukaan, mitä salaattijuustoa käytät. Salaattiin voi lisätä myös pastaa, lihaa, kalaa tai kanaa. Maustuneen salaattikastikkeen takia ei salaatti juuri muuta maustamista kaipaa. Jos suurennat salaattiraaka-aineiden määrää, voit tuplata kastikeainesten määrän. Anna kastikkeen tekytyä tuolloin jääkaapissa vähän pidempään, niin makua riittää yhä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 110 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 2,6 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search