
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 iso sipuli
- 6 valkosipulinkynttä
-
1 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 tl paprikajauhetta
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ rkl sokeria
- 1 punainen paprika
- 1 pala kurkkua tai kesäkurpitsaa
Viola-aioli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 keltuainen
- 1 dl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
Koristeluun
- basilikaa
- 1 iso sipuli
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 rkl Valio voita
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 tl paprikajauhetta
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ rkl sokeria
- 1 punainen paprika
- 1 pala kurkkua tai kesäkurpitsaa
Viola-aioli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 keltuainen
- 1 dl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
Koristeluun
- basilikaa
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin aioli. Hienonna valkosipulin kynnet esim. monitoimikoneessa. Lisää keltuainen ja sekoita. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
- Valmista keitto. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota ne voissa, älä ruskista. Lisää tomaattimurska, liemi, etikka, murennettu leipä ja mausteet. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 30 min
- Lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi leikatut kasvikset. Kuumenna keitto (kesällä voit tarjota keiton kylmänä).
- Tarjoa keiton kanssa aiolia. Koristele keitto basilikalla. Tarjoa alkukeittona.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
86 kcal
Proteiini
1,7 g
Hiilihydraatti
4,9 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,9 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- basilikaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.