Lohi-tomaatticouscous

Lohi-tomaatticouscous

40 min
keskitaso
102 kcal / 100g
5
2

Couscous, tai suomalaisittain kuskus, on nimitys durumvehnästä valmistetulle lisäkkeelle sekä pohjoisafrikkalaiselle ruokalajille. Se sopii tarjoiltavaksi niin liha-, kala- tai kasvisruokien kanssa.

Ainekset

3 annosta
1 (600 g)
kirjolohifilee
2 rkl
sitruunamehua
¾ tl
suolaa
½ tl
sitruunapippuria
1 nippu (300 g)
kesäsipulia varsineen
1 rasia (250 g)
luumu- tai kirsikkatomaatteja

Couscous

2 dl
täysjyväcouscousia
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
½ tl
sitruunapippuria
2 dl
n. 1/2 dl
vettä

Paistamiseen

Koristeeksi

½ dl
tuoretta sitruunamelissaa tai ruohosipulia
1
sitruuna lohkoina

Ohje

  1. Poista kalasta ruodot ja nahka. Kuutioi kala. Laita kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Sekoita ja anna maustua.
  2. Leikkaa sipulit (säästä osa varsista koristeeksi) lohkoiksi. Puolita tai lohko tomaatit. Kuullota sipulit Oivariini rasvassa. Lisää pannulle myös tomaatit. Siirrä kasvikset pannulta lautaselle siksi aikaa, kun paistat kalakuutiot.
  3. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja pippuri sekä couscous-suurimot. Sekoita. Nosta levyltä. Anna hautua 5 - 7 min kannen alla.
  4. Ruskista kalakuutiot pannulla Oivariini rasvassa. Sekoita joukkoon tomaatti-sipuliseos.
  5. Lisää jogurtti ja n. 1/2 dl vettä couscousin joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita. Kaada couscous kuumalle tarjoiluvadille. Lisää päälle kuuma kala-kasvisseos.
  6. Ripota pinnalle runsaasti hienonnettua sitruunamelissaa ja sipulinvarsia. Laita vadin reunoille sitruunalohkoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
102 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
4 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)