Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohi-tomaatticouscous

Couscous, tai suomalaisittain kuskus, on nimitys durumvehnästä valmistetulle lisäkkeelle sekä pohjoisafrikkalaiselle ruokalajille. Se sopii tarjoiltavaksi niin liha-, kala- tai kasvisruokien kanssa.

Lohi-tomaatticouscous
Lohi-tomaatticouscous

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (600 g) kirjolohifilee
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 1 nippu (300 g)
    kesäsipulia varsineen
  • Voit kokeilla myös:
  • 2-3  punasipulia
  • 1 rasia (250 g) luumu- tai kirsikkatomaatteja

Couscous

  • 2 dl täysjyväcouscousia
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ dl vettä

Paistamiseen

Koristeeksi

  • ½ dl tuoretta sitruunamelissaa tai ruohosipulia
  • 1 sitruuna lohkoina

Ohje

  1. Poista kalasta ruodot ja nahka. Kuutioi kala. Laita kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Sekoita ja anna maustua.
  2. Leikkaa sipulit (säästä osa varsista koristeeksi) lohkoiksi. Puolita tai lohko tomaatit. Kuullota sipulit Oivariini rasvassa. Lisää pannulle myös tomaatit. Siirrä kasvikset pannulta lautaselle siksi aikaa, kun paistat kalakuutiot.
  3. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja pippuri sekä couscous-suurimot. Sekoita. Nosta levyltä. Anna hautua 5 - 7 min kannen alla.
  4. Ruskista kalakuutiot pannulla Oivariini rasvassa. Sekoita joukkoon tomaatti-sipuliseos.
  5. Lisää jogurtti ja n. 1/2 dl vettä couscousin joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita. Kaada couscous kuumalle tarjoiluvadille. Lisää päälle kuuma kala-kasvisseos.
  6. Ripota pinnalle runsaasti hienonnettua sitruunamelissaa ja sipulinvarsia. Laita vadin reunoille sitruunalohkoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 6,3 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search