Siirry sisältöön
Lohkoperunat

Lohkoperunat

Lohkoperunat valmistuvat kätevästi uunissa. Perunat lohkotaan kuorineen pellille ja maustetaan. Tässä perusohjeessa makuna kevyt suola ja timjami.

Lohkoperunat

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg kiinteää perunaa
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 4 vartta
    tuoretta timjamia

Ohje

  1. Pese perunat hyvin ja pilko ohuiksi lohkoiksi.
  2. Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta pinnalle Oivariini rasvaa ja mausta suolalla sekä timjamilla.
  3. Paista 225 asteessa n. 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 93 kcal
Proteiini 1,9 g
Hiilihydraatti 14,7 g
Rasva 2,5 g
Tyydyttynyt rasva 0,4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search