Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohta toscanalaiseen tapaan

Lohi toscanalaisittain on nopea arkiruoka, jossa mehevän kalan kruunaa ruokakerma, johon punainen pesto tuo täyteläistä makua. Valmistuu alle puolessa tunnissa ja maistuu koko perheelle.

Lohta toscanalaiseen tapaan

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g ruodotonta ja nahatonta lohta
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä

Kastike

  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia suikaleena
  • 1 prk
    Valio Keittiön ruokakermaa punainen pesto
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma punainen pesto…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl punainen pesto UHT laktoositon
  • 70 g babypinaattia
  • 1-2 dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ Emmental e130 g juustoraaste
  • 2 tl sitruunamehua

Ohje

  1. Leikaa lohi neljäksi tasakokoiseksi annospalaksi. Kuumenna Oivariini pannulla. Paista lohi kypsäksi noin 4 minuuttia / puoli. Siirrä lohi lautaselle odottamaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuumenna Oivariini pannulla. Lisää valkosipuli ja tomaatti, kuullota hetki. Lisää ruokakerma, pinaatti, juustoraaste ja sitruunanmehu. Kuumenna höyryävän kuumaksi.
  3. Lisää lohipalat kastikkeen joukkoon ja anna lämmetä hetken.
  4. Tarjoa kastike keitettyjen perunoiden, riisin tai pastan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 171 kcal
Proteiini 11,7 g
Hiilihydraatti 3 g
Rasva 12,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa ja pippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.