Luumu-kanelitorttu

Luumu-kanelitorttu

40 min
helppo
270 kcal / 100g
1
1

Jos tarvitset kahvipöytään tarjottavaa nopeasti ja helposti, tässä luumu-kanelitortussa itse tehdyn pohjan voi korvata kaupan valmiilla torttupohjalla.

Ainekset

6 annosta

2 munan torttupohja

2
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Vuokaan

korppujauhoja

Kostutukseen

n. 1 dl
1 tl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
2 rkl
sokeria

Koristeluun

½ dl
suklaarouhetta
6 - 8 kpl
punaisia kirsikoita sokeriliemessä

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttu- tai kakkuvuokaan (sisäosan halkaisija n. 25 cm).
  2. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 13 -15 min tai kunnes kypsä. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
  3. Mausta maito sokereilla. Kostuta sillä torttupohja varsinkin reunoilta.
  4. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja makeuta sokerilla.
  5. Lusikoi seos torttupohjan päälle.
  6. Koristele (laktoosittomalla) suklaarouheella ja kirsikoilla.

Vinkki

* Korvaa halutessasi itse tehty pohja kaupan valmiilla torttupohjalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
270 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
15 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
138 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)