Luumuvispipuuro

Luumuvispipuuro
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Luumuvispipuuro

Luumuvispipuuro

Valmista luumuista ja mannasuurimoista maukas vispipuuro. Tee siitä herkullinen jälkiruoka tarjoamalla se turkkilaisen jogurtin kanssa tai nauti välipalana maitolasillisen kanssa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
jäähdytys
3 h
Yhteensä
3 h 25 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
750 g
luumuja
1 - 1 1/2 dl
sokeria
6 dl
vettä
1 ½ dl
mannasuurimoita
¼ tl
suolaa

Tarjoiluun

1 prk (400 g)
Valio turkkilaista luomujogurttia

tai 6 dlValio Luomu™ maitoa

Ohje

  1. Poista luumuista kivet. Laita kattilaan. Lisää vesi ja 1 dl sokeria.
  2. Keitä muutama min. Soseuta huolellisesti sauvasekoittimella.
  3. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Lisää myös suola.
  4. Kypsennä puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita välillä. Tarkista puuron makeus - jos käyttämäsi luumut ovat hapahkoja, voit lisätä sokeria.
  5. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  6. Tarjoa jälkiruoaksi turkkilasen jogurtin kanssa tai välipalana maitolasillisen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
78 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›