Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Luumuvispipuuro

Valmista luumuista ja mannasuurimoista maukas vispipuuro. Tee siitä herkullinen jälkiruoka tarjoamalla se turkkilaisen jogurtin kanssa tai nauti välipalana maitolasillisen kanssa.

Luumuvispipuuro
Luumuvispipuuro

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 750 g luumuja
  • 1-1½ dl sokeria
  • 6 dl vettä
  • 1½ dl mannasuurimoita
  • ¼ tl suolaa

Tarjoiluun


Ohje

  1. Poista luumuista kivet. Laita kattilaan. Lisää vesi ja 1 dl sokeria.
  2. Keitä muutama min. Soseuta huolellisesti sauvasekoittimella.
  3. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Lisää myös suola.
  4. Kypsennä puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita välillä. Tarkista puuron makeus - jos käyttämäsi luumut ovat hapahkoja, voit lisätä sokeria.
  5. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  6. Tarjoa jälkiruoaksi turkkilasen jogurtin kanssa tai välipalana maitolasillisen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal
Proteiini 1,3 g
Hiilihydraatti 11,6 g
Rasva 2,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search