Luumuvispipuuro

Luumuvispipuuro

3 h 25 min
keskitaso
78 kcal / 100g
2
5

Valmista luumuista ja mannasuurimoista maukas vispipuuro. Tee siitä herkullinen jälkiruoka tarjoamalla se turkkilaisen jogurtin kanssa tai nauti välipalana maitolasillisen kanssa.

Ainekset

6 annosta
750 g
luumuja
1 - 1 1/2 dl
sokeria
6 dl
vettä
1 ½ dl
mannasuurimoita
¼ tl
suolaa

Tarjoiluun

1 prk (400 g)

Ohje

  1. Poista luumuista kivet. Laita kattilaan. Lisää vesi ja 1 dl sokeria.
  2. Keitä muutama min. Soseuta huolellisesti sauvasekoittimella.
  3. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Lisää myös suola.
  4. Kypsennä puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita välillä. Tarkista puuron makeus - jos käyttämäsi luumut ovat hapahkoja, voit lisätä sokeria.
  5. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  6. Tarjoa jälkiruoaksi turkkilasen jogurtin kanssa tai välipalana maitolasillisen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
78 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
2 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
33 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)