Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mäiskypotut

Tee ylijääneistä keitetyistä perunoista herkullisia mäiskypottuja uunissa. Syö sellaisenaan tai tarjoile maukkaiden täytteiden kanssa.

Mäiskypotut
Mäiskypotut

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg keitettyjä perunoita
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • ½ tl suolaa

Pinnalle

  • 0 kg tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Laita keitetyt perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Litistä perunat esim. lusikalla.
  2. Kuutioi voi perunoiden päälle ja mausta valkosipulilla sekä suolalla.
  3. Paista uunin yläosassa 200 asteessa grillivastuksia käyttäen n. 10 min. Viimeistele kuumat perunat tuoreella persiljalla.

Vinkki

Syö sellaisenaan tai tarjoile erilaisten uuniperunan täytteiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 105 kcal
Proteiini 1,9 g
Hiilihydraatti 14,6 g
Rasva 3,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta persiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search