Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Maitokastike maitojauheesta

Maitojauheesta voit valmistaa maitokastikkeen kalalle ja vaikkapa uusille perunoille. Jalosta kastike halutessasi juustoraasteella, munilla tai sienillä.

Maitokastike maitojauheesta
Maitokastike maitojauheesta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl vettä
  • ½ dl
    Valio rasvatonta maitojauhetta instant
    Monikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
    Valio rasvaton maitojauhe instant 400 g
  • ripaus valkopippuria
  • ⅓ tl suolaa

JUUSTOKASTIKKEESEEN

  • 2-3 dl
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
    Voit kokeilla myös:
    • 2 dl parmesaania

MUNAKASTIKKEESEEN

  • 2 keitettyä (10 min) kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 2-3 rkl tilliä tai ruohosipulia

SIENIKASTIKKEESEEN

  • n. 5 dl (200 g) tuoreita herkkusieniä tai kantarelleja
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 (100 g) sipuli
  • 1 rkl tuoretta persiljaa tai ripaus rakuunaa

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
  2. Lisää reilu puolet (3 dl) vedestä ohuena nauhana. Sekoita ja kuumenna samalla kunnes tasaista. Anna kiehua hetkisen, että vehnäjauhot kypsyvät.
  3. Sekoita loppu vesi (1 dl) ja maitojauhe tasaiseksi. Lisää kattilaan samalla sekoittaen.
  4. Anna kiehahtaa koko ajan puuhaarukalla pohjasta sekoittaen. Mausta.
  5. Tarjoa uusien perunoiden, sillin, halstratun, savustetun tai paistetun kalan kanssa. Lisää halutessasi pinnalle tuoretta ruohosipulia tai tilliä.

JUUSTOKASTIKE

  1. Valmista maitokastike ohjeen mukaan, mutta jätä suola pois. Lisää juustoraaste. Kuumenna keskilämmöllä sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
  2. Käytä juustokastiketta keitettyjen kasvisten, esim. porkkanoiden ja kukkakaalin kastikkeena tai pastan kastikkeena.

MUNAKASTIKE

  1. Lisää valmiiseen maitokastikkeeseen keitetyt, hienonnetut munat. Mausta suolalla ja hienonnetulla tillillä tai ruohosipulilla.
  2. Tarjoa paistetun tai savustetun kalan ja (uusien) perunoiden kanssa.

SIENIKASTIKE

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä niin, että mahdollinen neste haihtuu.
  2. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuumenna ja anna sipulin kuullottua.
  3. Lisää seos valmiiseen maitokastikkeeseen.
  4. Tarjoa (uusien) perunoiden, jauhelihapihvien tai kalan kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 108 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 3,7 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search