Maitokastike maitojauheesta

Maitokastike maitojauheesta
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Maitokastike maitojauheesta

Maitokastike maitojauheesta

Maitojauheesta voit valmistaa maitokastikkeen kalalle ja vaikkapa uusille perunoille. Jalosta kastike halutessasi juustoraasteella, munilla tai sienillä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset3 annosta

3 annosta
2 rkl
3 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
vettä
½ dl
ripaus
valkopippuria
n. 1/3 tl
suolaa

JUUSTOKASTIKKEESEEN

2 - 3 dl
Valio pizzajuusto raastetta

tai 2 dlparmesaania

MUNAKASTIKKEESEEN

2
keitettyä (10 min) kananmunaa
ripaus
suolaa
2 - 3 rkl
tilliä tai ruohosipulia

SIENIKASTIKKEESEEN

200 g (n. 5 dl)
tuoreita herkkusieniä tai kantarelleja
1 rkl
1 (100 g)
sipuli
1 rkl
tuoretta persiljaa tai ripaus rakuunaa

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
  2. Lisää reilu puolet (3 dl) vedestä ohuena nauhana. Sekoita ja kuumenna samalla kunnes tasaista. Anna kiehua hetkisen, että vehnäjauhot kypsyvät.
  3. Sekoita loppu vesi (1 dl) ja maitojauhe tasaiseksi. Lisää kattilaan samalla sekoittaen.
  4. Anna kiehahtaa koko ajan puuhaarukalla pohjasta sekoittaen. Mausta.
  5. Tarjoa uusien perunoiden, sillin, halstratun, savustetun tai paistetun kalan kanssa. Lisää halutessasi pinnalle tuoretta ruohosipulia tai tilliä.
  6. JUUSTOKASTIKE

  7. Valmista maitokastike ohjeen mukaan, mutta jätä suola pois. Lisää juustoraaste. Kuumenna keskilämmöllä sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
  8. Käytä juustokastiketta keitettyjen kasvisten, esim. porkkanoiden ja kukkakaalin kastikkeena tai pastan kastikkeena.
  9. MUNAKASTIKE

  10. Lisää valmiiseen maitokastikkeeseen keitetyt, hienonnetut munat. Mausta suolalla ja hienonnetulla tillillä tai ruohosipulilla.
  11. Tarjoa paistetun tai savustetun kalan ja (uusien) perunoiden kanssa.
  12. SIENIKASTIKE

  13. Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä niin, että mahdollinen neste haihtuu.
  14. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuumenna ja anna sipulin kuullottua.
  15. Lisää seos valmiiseen maitokastikkeeseen.
  16. Tarjoa (uusien) perunoiden, jauhelihapihvien tai kalan kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
107 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.