
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
20 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
30 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl vettä
-
½ dl
Valio rasvatonta maitojauhetta instantMonikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
- ripaus valkopippuria
- ⅓ tl suolaa
JUUSTOKASTIKKEESEEN
-
2-3 dl
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
- 2 dl parmesaania
Voit kokeilla myös
MUNAKASTIKKEESEEN
- 2 keitettyä (10 min) kananmunaa
- ripaus suolaa
- 2-3 rkl tilliä tai ruohosipulia
SIENIKASTIKKEESEEN
- n. 5 dl (200 g) tuoreita herkkusieniä tai kantarelleja
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 (100 g) sipuli
- 1 rkl tuoretta persiljaa tai ripaus rakuunaa
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
- Lisää reilu puolet (3 dl) vedestä ohuena nauhana. Sekoita ja kuumenna samalla kunnes tasaista. Anna kiehua hetkisen, että vehnäjauhot kypsyvät.
- Sekoita loppu vesi (1 dl) ja maitojauhe tasaiseksi. Lisää kattilaan samalla sekoittaen.
- Anna kiehahtaa koko ajan puuhaarukalla pohjasta sekoittaen. Mausta.
- Tarjoa uusien perunoiden, sillin, halstratun, savustetun tai paistetun kalan kanssa. Lisää halutessasi pinnalle tuoretta ruohosipulia tai tilliä.
JUUSTOKASTIKE
- Valmista maitokastike ohjeen mukaan, mutta jätä suola pois. Lisää juustoraaste. Kuumenna keskilämmöllä sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
- Käytä juustokastiketta keitettyjen kasvisten, esim. porkkanoiden ja kukkakaalin kastikkeena tai pastan kastikkeena.
MUNAKASTIKE
- Lisää valmiiseen maitokastikkeeseen keitetyt, hienonnetut munat. Mausta suolalla ja hienonnetulla tillillä tai ruohosipulilla.
- Tarjoa paistetun tai savustetun kalan ja (uusien) perunoiden kanssa.
SIENIKASTIKE
- Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä niin, että mahdollinen neste haihtuu.
- Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuumenna ja anna sipulin kuullottua.
- Lisää seos valmiiseen maitokastikkeeseen.
- Tarjoa (uusien) perunoiden, jauhelihapihvien tai kalan kastikkeena.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
108 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
3,7 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- valkopippuria
- suolaa