Siirry sisältöön
Mansikkainen suklaajuustokakku

Mansikkainen suklaajuustokakku

Tällä ohjeella valmistat todella täyteläisen, mutta chilin terävöittämän juustokakun. Kakku on ihanaa suoraan uunista, lämpimänä nautittuna. Jos halaut kuitenkin leikata kakusta paloja, malta jäähdyttää kakku hyvin, esim. yön yli.

Mansikkainen suklaajuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 pkt (400 g) digestivekeksejä
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 340 g taloussuklaata
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 4 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl jauhettua mantelia
  • ¼ tl chilihiutaleita

Koristeluun

  • 250 g tuoreita mansikoita

Tarjoiluun

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl likööriä esim. Grand Marnier

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita sulatetun voin kanssa. Pohjusta Ø 22 - 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksiseos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille käyttäen lusikkaa apuna. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Vatkaa tuorejuuston joukkoon keltuaiset, sokeri ja hieman jäähtynyt suklaa. Yhdistä keskenään jauhot, pähkinäjauhe sekä chili ja sekoita täytteen joukkoon.
  3. Paista 150 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1 t. Tarkkaile kakkua paiston aikana ja peitä vuoka tarvittaessa alumiinifoliolla. Irrota kakku aivan jäähtyneenä ja koristele mansikoilla. Tarjoa kakku liköörillä maustetun kermavaahdon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 354 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 29,2 g
Rasva 23,1 g
Tyydyttynyt rasva 11,3 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search