Mansikkainen suklaajuustokakku

Mansikkainen suklaajuustokakku

1 h 30 min
keskitaso
363 kcal / 100g
4
5

Tällä ohjeella valmistat todella täyteläisen, mutta chilin terävöittämän juustokakun. Kakku on ihanaa suoraan uunista, lämpimänä nautittuna. Jos halaut kuitenkin leikata kakusta paloja, malta jäähdyttää kakku hyvin, esim. yön yli.

Ainekset

10 annosta

Pohja

1 pkt (400 g)
digestivekeksejä
150 g

Täyte

340 g
taloussuklaata
2 rasiaa (à 200 g)
4
keltuaista
2 dl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
jauhettua mantelia
¼ tl
chilihiutaleita

Koristeluun

n. 1/2 l
tuoreita mansikoita

Tarjoiluun

2 dl
2
likööriä esim. Grand Marnier

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita sulatetun voin kanssa. Pohjusta Ø 22 - 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksiseos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille käyttäen lusikkaa apuna. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Vatkaa tuorejuuston joukkoon keltuaiset, sokeri ja hieman jäähtynyt suklaa. Yhdistä keskenään jauhot, pähkinäjauhe sekä chili ja sekoita täytteen joukkoon.
  3. Paista 150 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1 t. Tarkkaile kakkua paiston aikana ja peitä vuoka tarvittaessa alumiinifoliolla. Irrota kakku aivan jäähtyneenä ja koristele mansikoilla. Tarjoa kakku liköörillä maustetun kermavaahdon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
363 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
23 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)