Siirry sisältöön
Mansikkaiset piimämaljat

Mansikkaiset piimämaljat

Piimästä ja mansikkasoseesta valmistuu pehmeän ja raikkaan makuinen kevyt hyytelö. Piimämaljat maistuvat välipalana tai jälkiruokana.

Mansikkaiset piimämaljat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 liivatelehteä
  • 3 dl
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 2½ dl mansikkasosetta
  • ½ dl sokeria

Koristeeksi

  • 0 kg mansikoita

Ohje

  1. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
  2. Sekoita piimään mansikkasose ja sokeri.
  3. Kuumenna kattilassa 1 rkl vettä. Purista liivatelehdet ja lisää kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita, kunnes ne sulavat.
  4. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mansikkapiimän joukkoon.
  5. Jaa laseihin. Peitä ja nosta jääkaappiin n. 3 tunnin ajaksi.
  6. Koristele mansikoilla ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 80 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 16 g
Rasva 0,1 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search