Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Marjagratiini

Pakastemarjoista valmistuu herkullisen täyteläinen jälkiruoka. Yhdistä marjat ja crème fraîche, kypsennä hetki uunissa grillivastuksen alla ja nosta komeus pöytään.

Marjagratiini
Marjagratiini

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 dl pakastemarjoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1 raastettua sitruunankuorta
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Jaa kohmeiset marjat neljään uuninkestävään annosvuokaan. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
  2. Sekoita crème fraîchen joukkoon keltuaiset, raastettu sitruunankuori ja sokerit. Vaahdota valkuaiset kevyesti ja nostele crème fraîchen joukkoon. Jaa seos marjojen päälle.
  3. Kypsennä uunissa grillivastusten alla n. 3 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Vinkki

Voit valmistaa marjagratiinin myös yhteen isoon uunivuokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 101 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 11,1 g
Rasva 4,3 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search