Marjainen täytekakku

Marjainen täytekakku

20 min
helppo
195 kcal / 100g
2
0

Täytekakku on kahvitarjoilun hurmaava keskipiste. Hyvin jäähdytetty ja ruhtinaallisesti tuoreita marjoja sisältävä kakku on ihanan raikas herkku, joka maistuu kaiken ikäisille.

Ainekset

10 annosta

Pohja

4
munan kakkupohja

Kostutukseen

n. 1 1/2 dl

Täyte ja koristelu

4 dl
1 rkl
sokeria
n. 1 dl
hilloa
1 l
mansikoita , vadelmia tai muita marjoja

Ohje

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla.
  3. Sivele kostutetulle kakkupohjalle hilloa. Viipaloi päälle mansikoita tai lisää muita marjoja. Ripota marjoille hiukan sokeria. Lusikoi päälle kermavaahtoa. Nosta päälle kakkulevy. Kostuta. Lisää hilloa, kermavaahtoa ja marjoja.
  4. Kostuta kansi alapuolelta. Kuorruta kakku lopulla kermalla. Koristele marjoilla.
  5. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua, samalla maut ja kosteus tasoittuvat.

Vinkki

Ks. kakkupohjan ohje palvelustamme: http://www.valio.fi/reseptit/taytekakkupohjat/Käytä kakun koristeluun halutessasi tuoreita mintun tai sitruunamelissan lehtiä. Kesällä kakkuvadin koristelussa voi käyttää myös mansikan tai viinimarjapensaan lehtiä. Huuhtele lehdet ennen käyttöä. Korvaa marjat halutessasi hedelmäpaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
11 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)