
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 55 min
Yhteensä
5 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1¾ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl sokeria
- 6 keltuaista
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
-
2½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Vuoan voiteluun
-
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Suklaakuorrute
- 200 g taloussuklaata kuutioina
-
2 dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl tomusokeria
Koristeeksi
- tuoreita mansikoita
- 1¾ dl Valio voita
- 3 dl sokeria
- 6 keltuaista
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2½ dl Valio kevytmaitoa
Vuoan voiteluun
- Valio voita
Suklaakuorrute
- 200 g taloussuklaata kuutioina
- 2 dl Valio voita
- 2 dl tomusokeria
Koristeeksi
- tuoreita mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota voi ja sokeri yleiskoneessa tai käsivatkaimella vaahdoksi.
- Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon samalla koko ajan sekoittaen.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää varovasti sekoittaen massaan.
- Sekoita lopuksi joukkoon maito.
- Voitele halkaisijaltaan n. 23 cm pyöreä kakkuvuoka.
- Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alimmalla tasolla 180 asteessa n 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Paistamisen puolessavälissä voit peittää kakun leivinpaperilla, jolloin se ei tummu liikaa.
- Anna kakun vetäytyä vuoassa n. 10 min. ennen sen kumoamista.
Suklaakuorrute
- Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa. Ota kulho pois jäähtymään kun suklaa on sulanut.
- Vaahdota voi ja sokeri yleiskoneella tai käsivatkaimella. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos voi-sokerivaahroon voimakkaasti vatkaten, kunnes se on tasaisen pehmeää.
- Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku keskeltä kahteen osaan. Täytä n. 1 dl:lla kuorrutetta.
- Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle kauttaaltaan.
- Koristele mansikoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
421 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
44,6 g
Rasva
24,8 g
Tyydyttynyt rasva
13,5 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio voita
- tuoreita mansikoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.