Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mifu jauhispiirakka

Mukavan tulinen jauhispiirakka on haastaja perinteiselle kinkku- tai jauhelihapiirakalle illanistujaisiin. Värikäs ulkonäkö nostaa veden kielelle ja maku ilahduttaa ruokailijat teinistä vaariin.

Mifu jauhispiirakka
Mifu jauhispiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl punaista pestoa

Täyte

  • 1 (100 g) sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g (2,5 dl) paprikaa
  • 100 g parsakaalia
  • 1 rkl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 pkt (250 g)
    Valio MiFU® jauhis on helppo ratkaisu pääruuanlaittoon. Valio MiFU® jauhis Original on miedosti maustettu ja…
    Valio MiFU® e250 g jauhis Texmex laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon voi, lisää lopuksi pesto ja painele tasaiseksi.
  2. Laita leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen.
  3. Siirrä piiraspohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Suikaloi paprika ja leikkaa parsakaalinnuput muutamaan osaan.
  5. Kuumenna rasva pannulla. Lisää jauhis, paista hetki ja lisää sipulit. Kun sipulit on kuullottuneet, nosta pannu liedeltä.
  6. Levitä puolet jauhisseoksesta vuoan pohjalle. Lisää paprikat, parsakaalit ja puolet juustoraasteesta.
  7. Levitä päälle loput jauhiksesta ja juustoraaste.
  8. Sekoita munat ja ruokakerma tasaiseksi seokseksi. Kaada vuokaan.
  9. Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  10. Tarjoa piiras illanistujaisissa tai pääruokana salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 226 kcal
Proteiini 10,5 g
Hiilihydraatti 11,2 g
Rasva 15,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,2 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search