Mifu meksikonpata

Mifu meksikonpata
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Mifu meksikonpata

Mifu meksikonpata

Mausteisen pataruoan voi valmistaa myös kasviruokailijoille sopivaksi käyttämällä Mifu jauhista. Vaikka kyseessä on pataruoka, valmistuu tämä pata alle puolessa tunnissa kiireiseenkin arkipäivään.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
55 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2
paprikaa , punainen ja vihreä
200 g
sipulia
1 pkt (250 g)
1 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
1 tl
suolaa
½ - 1 tl
cayennepippuria
½ tl
jauhettua kanelia
1 tl
kaakaojauhetta
1 tlk (400 g)
kokonaisia säilyketomaatteja tai säilykekirsikkatomaatteja
3 dl
vettä
1 tl
maissitärkkelystä
1 tlk (400/240 g)
punaisia kidneypapuja
100 g
pakastemaissia
½ ruukkua
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Tarjoiluun

limetin lohkoja

Ohje

  1. Paloittele paprikat ja hienonna sipulit.
  2. Paista paprikoita joitakin minuutteja Oivariini rasvassa padassa, isossa paistokasarissa tai kattilassa. Lisää Mifu ja sipuli. Paista, kunnes Mifu on kevyesti ruskistunut. Sekoita joukkoon mausteet.
  3. Lisää tomaattipyree ja tomaattisäilyke. Pilko tomaatit esim. paistolastalla 3 - 4 osaan. Mittaa vesi säilyketölkin kautta ja lisää joukkoon. Keitä 5 min.
  4. Lisää huuhdellut pavut ja maissi. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maissitärkkelys tilkkaseen vettä. Valuta pataan samalla sekoittaen.
  5. Anna kiehua hiljalleen kannen alla muutama min.
  6. Lisää hienonnettu yrtti. Tarkista maku.
  7. Tarjoa pata limelohkojen ja keitetyn riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
91 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.