Siirry sisältöön
Valio 120
Testattu Valio koekeittiössä

Nautiskelijan juustotarjotin

Juustotarjotin toimii aina, oli sitten jouluilta, uusivuosi taikka tavallinen torstai. Yksinkertainen herkkutarjotin syntyy jo muutamasta erityyppisestä juustosta ja lisukkeesta, mutta voit kokeilla myös maustaa juustokuutiot ravintolatyyliin oliiviöljyllä ja ripauksella mustapippuria. Talvisen tuorejuustotangon rouheinen pinta houkuttaa herkutteluun. Viimeistele juustotarjotin hedelmillä, kekseillä ja hillolla ja etsi mukava paikka nautiskeluun.

Nautiskelijan juustotarjotin

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Talvinen tuorejuustotanko

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio cheddar e150 g juustoraaste
  • ½ dl pekaanipähkinöitä
  • ½ dl kuivattuja karpaloita
  • ½ ruukku ruohosipulia

Maustetut juustokuutiot

  • ½ pkt (à 300 g)
    Valio Keisarinna® juustoa
    Valio Keisarinna® on ainoa lajissaan: pitkään kypsytetty, puolikova herkuttelujuusto, jonka maussa on samaa hienostunutta karamellimaisuutta…
    Valio Keisarinna® e300 g
  • ½ prk (à 300 g/160 g) vihreitä oliiveja
  • 2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • ¼ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 0 kg
    Valio Mustaleima™ juustoa
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas juusto sopii…
    Valio Mustaleima™ e245 g
  • 0 kg keksejä juustoille (tarvittaessa gluteenittomia)
  • 0 kg viinirypäleitä
  • 0 kg hilloa (esim. aprikoosi)

Ohje

  1. Tuorejuustotanko: Yhdistä tuorejuusto ja juustoraaste kulhossa, sekoita tasaiseksi. Lusikoi juustoseos tuorekelmun sisään ja pyörittele tiiviiksi tangoksi. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
  2. Rouhi pähkinät hienoksi rouheeksi. Hienonna karpalot ja ruohosipuli. Yhdistä pähkinät, karpalot ja ruohosipuli syvällä lautasella. Poista tuorejuustotangosta kelmu ja pyörittele pinta kauttaaltaan ripotteessa.
  3. Maustetut juustokuutiot: Leikkaa juusto kuutioiksi ja siirrä tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon valutetut oliivit, oliiviöljy ja mustapippuri.
  4. Paloittele Mustaleima sopiviksi suupaloiksi.
  5. Asettele tarjoiluvadille tuorejuustotanko, maustetut juustokuutiot, juustopalaset, keksit, pestyt viinirypäleet ja hillo.

VINKKI!

  1. Kypsytetyt juustot ovat parhaimmillaan, kun otat ne huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 321 kcal
Proteiini 16,1 g
Hiilihydraatti 2 g
Rasva 27,7 g
Tyydyttynyt rasva 12,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Mustaleima™ juustoa
  • keksejä
  • viinirypäleitä
  • hilloa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.