Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nektariinikeikaus

Nektariinit ovat kesähedelmien suosikkeja. Ne sopivat loistavasti myös leivontaan ja tässä pannulla tehtävässä keikauksessa ne saavat makukaverit kinuskista ja timjamista. Tarte tatin tyyppinen nektariinipiirakka paistetaan käänteisessä järjestyksessä ja kumotaan valmiina tarjolle.

Nektariinikeikaus
Nektariinikeikaus

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Valurautapannulle

  • ½ prk (à 2.5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • ½ tl timjamia
  • 2-3  nektariinia tai persikkaa

Taikina

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa

Lisäksi

  • ½ prk (à 2.5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon

Ohje

  1. Kaada ½ prk kinuskikermaa valurautapannulle (ø n. 22 cm) ja lisää timjami. Keitä keskilämmöllä kinuskikastikkeeksi. Puolita tai lohko nektariinit ja lisää pannulle. Ota pannu pois liedeltä.
  2. Valmista taikina sekoittamalla pehmeään voihin ensin sokeri ja sitten munat yksitellen.
  3. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja kardemumma. Lisää taikinaan.
  4. Levitä taikina nektariinien päälle pannulle ja siirrä pannu uuniin. Paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes on pinnalta kullanruskea.
  5. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten tarjoiluvadille.
  6. Vaahdota loppu kinuskikerma vaahdoksi ja tarjoile lämpimän nektariinikeikauksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 275 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 26,5 g
Rasva 17,1 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search