Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nektariinikeikaus

Nektariinit ovat kesähedelmien suosikkeja. Ne sopivat loistavasti myös leivontaan ja tässä pannulla tehtävässä keikauksessa ne saavat makukaverit kinuskista ja timjamista. Tarte tatin tyyppinen nektariinipiirakka paistetaan käänteisessä järjestyksessä ja kumotaan valmiina tarjolle.

Nektariinikeikaus
Nektariinikeikaus

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Valurautapannulle

  • ½ prk (à 3.3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1½ dl fariinisokeria
  • ½ tl timjamia
  • 2-3  nektariinia tai persikkaa

Taikina

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa

Lisäksi


Ohje

  1. Kaada kerma (puolet purkista) valurautapannulle (ø n. 22 cm) ja lisää fariinisokeri sekä timjami. Keitä keskilämmöllä kinuskikastikkeeksi. Puolita tai lohko nektariinit ja lisää pannulle. Ota pannu pois liedeltä.
  2. Valmista taikina sekoittamalla pehmeään voihin ensin sokeri ja sitten munat yksitellen.
  3. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja kardemumma. Lisää taikinaan.
  4. Levitä taikina nektariinien päälle pannulle ja siirrä pannu uuniin. Paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes on pinnalta kullanruskea.
  5. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten tarjoiluvadille.
  6. Vaahdota loppu kerma vaahdoksi ja tarjoile lämpimän nektariinikeikauksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 305 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 29,3 g
Rasva 19,4 g
Tyydyttynyt rasva 11,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search