Nektariinikeikaus

Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Nektariinikeikaus

Nektariinikeikaus

Nektariinit ovat kesähedelmien suosikkeja. Ne sopivat loistavasti myös leivontaan ja tässä pannulla tehtävässä keikauksessa ne saavat makukaverit kinuskista ja timjamista. Tarte tatin tyyppinen nektariinipiirakka paistetaan käänteisessä järjestyksessä ja kumotaan valmiina tarjolle.

1 h
keskitaso
276 kcal / 100g
0
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Ainekset6 annosta

6 annosta

Valurautapannulle

½ prk (à 2,5 dl)
½ tl
timjamia
2 - 3
nektariinia tai persikkaa

Taikina

100 g
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa

Lisäksi

½ prk (à 2,5 dl)

Ohje

  1. Kaada ½ prk kinuskikermaa valurautapannulle (ø n. 22 cm) ja lisää timjami. Keitä keskilämmöllä kinuskikastikkeeksi. Puolita tai lohko nektariinit ja lisää pannulle. Ota pannu pois liedeltä.
  2. Valmista taikina sekoittamalla pehmeään voihin ensin sokeri ja sitten munat yksitellen.
  3. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja kardemumma. Lisää taikinaan.
  4. Levitä taikina nektariinien päälle pannulle ja siirrä pannu uuniin. Paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes on pinnalta kullanruskea.
  5. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten tarjoiluvadille.
  6. Vaahdota loppu kinuskikerma vaahdoksi ja tarjoile lämpimän nektariinikeikauksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
276 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›