Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nyhtökaura salaattiveneet

Vegaaniset salaattiveneet ovat ihanaa sormisyötävää ja loistava ruoka jaettavaksi kaveriporukan kesken! Pirskahtelevat granaattiomenan siemenet ja mausteinen Nyhtökaura tuovat bulgursalaattiin herkullisen maun.

Nyhtökaura salaattiveneet
Nyhtökaura salaattiveneet

Ainesosat

- 12 annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 pkt
    Gold&Green® Nyhtökaura® Marrakesh
    Maukas uutuus seikkailunnälkäisille! Uusi Gold&Green® Nyhtökaura® vie aterian mittaiselle makumatkalle Marokon Marrakeshiin! Pakkauksen mukana tuleva…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 215 g Marrakesh
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl persiljaa
  • 1 dl minttua
  • 1 kevätsipulin varsia
  • 1 granaattiomena

Bulgur

  • 4 dl vettä
  • ½ rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl bulguria

Kastike

  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ dl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 4 sydänsalaattia kerää

Ohje

  1. Aloita bulgurista. Kiehauta vesi, öljy ja suola kattilassa. Lisää bulgur ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia.
  2. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pilko kesäkurpitsa pieneksi kuutioksi. Lisää kesäkurpitsa ja Nyhtökaura pellille, hiero maustekastike tasaisesti pintaan. Paahda uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on saanut kaunista väriä.
  3. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja, minttu ja kevätsipuli. Yhdistä salaattikulhossa paprika, yrtit, sipuli ja granaattiomenan siemenet. Lisää joukkoon bulgur, Nyhtökaura ja kesäkurpitsa.
  4. Yhdistä kastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Kääntele kastike salaattiin.
  5. Irrottele lehdet salaatinkeristä. Annostele salaatti salaatinlehdille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 86 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 7 g
Rasva 4,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,3 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search