Ohrarieska

Ohrarieska

12 h 35 min
helppo
167 kcal / 100g
2
1

Kotimaiset perinteiset leivonnaiset ovat nousseet viime vuosina ansaitsemaansa arvoon. Ohrarieska maistuu tuoreena voin tai munavoin kera.

Ainekset

3 rieskaa
1 dl
rikottuja ohrasuurimoita
2 dl
½ dl
vehnäleseitä
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa

Ohje

  1. Anna ohrasuurimoiden turvota piimässä, huoneenlämmössä yön yli.
  2. Lisää vehnäleseet, vehnäjauhot ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Taputtele jauhotetuin käsin uunipannulle voidellun leivinpaperin päälle kolme 2 - 3 mm:n paksuista rieskaa (Ø n. 15 cm)
  4. Paista rieskat uunissa 225 asteessa kullanruskeiksi, n. 20 min.
  5. Tarjoa lämpiminä voin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
167 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
1 g
Suola
1,6 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön15.3.2017 kello 13:38
Paistoaika pikemminkin 10 min, paistoin uunissa 20 min. rieskoista tuli kivikovia...