Siirry sisältöön
Ohrarieska

Ohrarieska

Kotimaiset perinteiset leivonnaiset ovat nousseet viime vuosina ansaitsemaansa arvoon. Ohrarieska maistuu tuoreena voin tai munavoin kera.

Ohrarieska

Ainesosat

rieskaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 2 dl
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • ½ dl vehnäleseitä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Ohje

  1. Anna ohrasuurimoiden turvota piimässä, huoneenlämmössä yön yli.
  2. Lisää vehnäleseet, vehnäjauhot ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Taputtele jauhotetuin käsin uunipannulle voidellun leivinpaperin päälle kolme 2 - 3 mm:n paksuista rieskaa (Ø n. 15 cm)
  4. Paista rieskat uunissa 225 asteessa kullanruskeiksi, n. 20 min.
  5. Tarjoa lämpiminä voin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 163 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 30,4 g
Rasva 0,9 g
Tyydyttynyt rasva 0,1 g
Ravintokuitu 3,4 g
Suola 1,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search