Ohrarieska

Ohrarieska
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Ohrarieska

Kotimaiset perinteiset leivonnaiset ovat nousseet viime vuosina ansaitsemaansa arvoon. Ohrarieska maistuu tuoreena voin tai munavoin kera.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
20 min
turvotus
12 h
Yhteensä
12 h 35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset3 rieskaa

3 rieskaa
1 dl
rikottuja ohrasuurimoita
2 dl
½ dl
vehnäleseitä
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa

Ohje

  1. Anna ohrasuurimoiden turvota piimässä, huoneenlämmössä yön yli.
  2. Lisää vehnäleseet, vehnäjauhot ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Taputtele jauhotetuin käsin uunipannulle voidellun leivinpaperin päälle kolme 2 - 3 mm:n paksuista rieskaa (Ø n. 15 cm)
  4. Paista rieskat uunissa 225 asteessa kullanruskeiksi, n. 20 min.
  5. Tarjoa lämpiminä voin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
167 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
1,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.