Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Överilaskiaispulla

Laskiaispulla hillolla vai mantelimassalla? Jos molemmat maistuvat, voit täyttää pullasi kummallakin täytteellä. Kermavaahto pullan sisään tehdään tietenkin kunnon kuohukermasta - eikö vain?

Överilaskiaispulla
Överilaskiaispulla

Ainesosat

laskiaispullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1½ tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 14-16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
  • 150-200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA® 150-200 g Valio Oivariini® rasvaa

Voiteluun ja pinnalle

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg raesokeria ja/tai mantelirouhetta

Täyte

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0 kg mantelimassaa
  • 0 kg mansikkahilloa

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo taikinasta isoja pullia (raakapaino à 80 - 90 g). Kohota ne hyvin pellillä liinan alla.
  6. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta.
  7. Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
  8. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.
  9. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla, mansikkahillolla sekä kermavaahdolla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 294 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 41,9 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • raesokeria
  • mantelimassaa
  • mansikkahilloa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search