Överilaskiaispulla

Överilaskiaispulla

Laskiaispulla hillolla vai mantelimassalla? Jos molemmat maistuvat, voit täyttää pullasi kummallakin täytteellä. Kermavaahto pullan sisään tehdään tietenkin kunnon kuohukermasta - eikö vain?

1 h 55 min
keskitaso
314 kcal / 100g
2
0

Ainekset20 laskiaispullaa

20 laskiaispullaa
50 g
hiivaa
5 dl
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ½ tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
14 - 16 dl (n. 1 kg)
vehnäjauhoja
150 - 200 g
Valio voita

tai gValio Oivariini® rasvaa

Voiteluun ja pinnalle

kananmunaa
raesokeria ja/tai mantelirouhetta

Täyte

2 dl
1 tl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
mantelimassaa
mansikkahilloa

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo taikinasta isoja pullia (raakapaino à 80 - 90 g). Kohota ne hyvin pellillä liinan alla.
  6. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta.
  7. Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
  8. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.
  9. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla, mansikkahillolla sekä kermavaahdolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
314 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›