Pähkinä-aprikoosikakku

Pähkinä-aprikoosikakku

1 h 15 min
keskitaso
385 kcal / 100g
1
0

Pähkinä-aprikoosikakku sopii esimerkiksi pääsiäisen kahvipöytään. Kuivakakun voi hyvin tehdä valmiiksi jo etukäteen, sillä maut tasoittuvat kakun vetäytyessä muutaman päivän.

Ainekset

25 viipaletta
200 g
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
100 g
hasselpähkinärouhetta
125 g
kuivattuja, pehmeitä aprikooseja kuutioina
1 dl

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita 1/2 dl jauhoseoksesta pähkinöiden ja aprikoosien kanssa.
  4. Lisää pähkinä-aprikoosiseos vuoroin jauhoseoksen ja kerman kanssa kakkutaikinaan.
  5. Paista kakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kypsä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
385 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
22 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
112 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)