Panzanella eli leipäsalaatti

Panzanella eli leipäsalaatti
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Panzanella eli leipäsalaatti

Panzanella eli leipäsalaatti

Panzanella on italialainen raikas leipäsalaatti. Tässä ohjeessa salaatti paistetaan pannulla, jolloin kasviksista irtoava neste toimii salaatin kastikkeena, eikä erillistä kastiketta tarvita.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pkt (170 g)
pekonia
½
ranskanleipää , kuivahtanutta
1 pieni
sipuli
6
kypsää tomaattia
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
n. 15 kpl
mustia oliiveja
10 kpl
varrellisia kapriksia
1 pkt (250 g)
½ dl
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Leikkaa pekoni paloiksi. Laita kuivaan pannuun ja kuumenna. Lisää isoiksi kuutioiksi leikattu leipä ja viipaloitu sipuli. Paista, kunnes leipä rapeutuu.
  2. Leikkaa puolet tomaateista pieniksi kuutioiksi. Lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa loput tomaatit isoiksi paloiksi. Puolita oliivit ja kaprikset. Kuutioi juusto. Lisää pannulle ja pyörittele, kunnes ainekset lämpenee.
  4. Hienonna basilika ja ripottele pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
2,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›