Panzanella eli leipäsalaatti

Panzanella eli leipäsalaatti

15 min
helppo
164 kcal / 100g
3
1

Panzanella on italialainen raikas leipäsalaatti. Tässä ohjeessa salaatti paistetaan pannulla, jolloin kasviksista irtoava neste toimii salaatin kastikkeena, eikä erillistä kastiketta tarvita.

Ainekset

4 annosta
1 pkt (170 g)
pekonia
½
ranskanleipää , kuivahtanutta
1 pieni
sipuli
6
kypsää tomaattia
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
n. 15 kpl
mustia oliiveja
10 kpl
varrellisia kapriksia
1 pkt (250 g)
½ dl
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Leikkaa pekoni paloiksi. Laita kuivaan pannuun ja kuumenna. Lisää isoiksi kuutioiksi leikattu leipä ja viipaloitu sipuli. Paista, kunnes leipä rapeutuu.
  2. Leikkaa puolet tomaateista pieniksi kuutioiksi. Lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa loput tomaatit isoiksi paloiksi. Puolita oliivit ja kaprikset. Kuutioi juusto. Lisää pannulle ja pyörittele, kunnes ainekset lämpenee.
  4. Hienonna basilika ja ripottele pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
11 g
Suola
2,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
99 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)