Paremmat makkaraperunat

Paremmat makkaraperunat

45 min
keskitaso
120 kcal / 100g
1
1

Makkaraperunat on loistava yöruoka, joka on toiminut innoittajana tälle hiukan hienostuneemmalle "dagen efter"-annokselle. Inkiväärillä maustettu raikas kurkkusalaatti ja tulinen itse tehty ketsuppi kruunaavat tämän herkun.

Ainekset

4 annosta
800 g
perunaa
2 rkl
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
4
mausteista raakamakkaraa
1 pkt (170 g)
1 dl
paahdettua sipulia

Chiliketsuppi

1 pkt (300 g)
paseerattua tomaattia
½ rkl
vaaleaa balsamietikkaa
1 rkl
Worcestershire-kastiketta
½ rkl
sokeria
½
punainen chilipalko

Kurkkusalaatti

1
kurkkua
½ rkl
valkoviinietikkaa
½ dl
hienonnettua ruohosipulia
1 cm:n pala
inkivääriä
½ rkl
sokeria
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Leikkaa sormenvahvuisiksi tangoiksi. Pyörittele perunat Oivariini rasvassa, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Laita perunat leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keski-/yläosassa 225 asteessa 20 min.
  3. Valmista chiliketsuppi: mittaa ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
  4. Valmista tuorekurkkusalaatti: Pese ja halkaise kurkku. Poista vetinen siemenosa. Viipaloi. Sekoita kaikki ainekset, ruohosipuli hienonnettuna ja inkivääri raastettuna.
  5. Purista makkarat n. 5 cm:n pätkiksi pellille perunoiden sekaan. Paista vielä 10 - 15 min.
  6. Kokoa annokset. Murustele makkaraperunoiden päälle AURA juustoa, valuta chiliketsuppia ja lusikoi viereen kurkkusalaattia. Viimeistele paahdetulla sipulilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
8 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
50 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)