Siirry sisältöön
Paremmat makkaraperunat

Paremmat makkaraperunat

Makkaraperunat on loistava yöruoka, joka on toiminut innoittajana tälle hiukan hienostuneemmalle "dagen efter"-annokselle. Inkiväärillä maustettu raikas kurkkusalaatti ja tulinen itse tehty ketsuppi kruunaavat tämän herkun.

Paremmat makkaraperunat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 800 g perunaa
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 4 mausteista raakamakkaraa
  • 1 pkt (170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 1 dl paahdettua sipulia

Chiliketsuppi

  • 1 pkt (300 g) paseerattua tomaattia
  • ½ rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • ½ rkl sokeria
  • ½ punainen chilipalko

Kurkkusalaatti

  • 1 kurkkua
  • ½ rkl valkoviinietikkaa
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 pala inkivääriä
  • ½ rkl sokeria
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Leikkaa sormenvahvuisiksi tangoiksi. Pyörittele perunat Oivariini rasvassa, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Laita perunat leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keski-/yläosassa 225 asteessa 20 min.
  3. Valmista chiliketsuppi: mittaa ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
  4. Valmista tuorekurkkusalaatti: Pese ja halkaise kurkku. Poista vetinen siemenosa. Viipaloi. Sekoita kaikki ainekset, ruohosipuli hienonnettuna ja inkivääri raastettuna.
  5. Purista makkarat n. 5 cm:n pätkiksi pellille perunoiden sekaan. Paista vielä 10 - 15 min.
  6. Kokoa annokset. Murustele makkaraperunoiden päälle AURA juustoa, valuta chiliketsuppia ja lusikoi viereen kurkkusalaattia. Viimeistele paahdetulla sipulilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 110 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 7,4 g
Rasva 6,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search