Pehmeä kaakaovoikakkupohja

Pehmeä kaakaovoikakkupohja

Pehmeä kaakovoikakkupohja on mehevä ja kostea kakkupohja, joka sopii korkeiden fantasiakakkujen tai muotoiltavien kakkujen pohjaksi. Sitä tarvitse kostuttaa erikseen.

50 min
helppo
267 kcal / 100g
0

Ainekset1 korkea kakkupohja

1 korkea kakkupohja
5 dl
vehnäjauhoja
5 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kaakaojauhetta
3 rkl
kahvijauhetta (pika)
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2
kananmunaa
1 dl
2 ½ dl
2 ½ dl
kiehuvaa vettä

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet yleiskoneen kulhossa tai isossa leivontakulhossa. Lisää munat, Oivariini ja maito. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kovalla teholla 1 min.
  2. Pingota leivinpaperi kahden Ø 23 cm:n tai kolmen ø 18 cm:n irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Jaa taikina vuokiin. Kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja pysyvät mehevämpinä, kun ne paistaa useammassa vuoassa. Jos paistat kakkupohjan yhdessä vuoassa, pidennä paistoaikaa n .10 min.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä hetki. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä. Tasoita pinta ennen täyttämistä.
Vinkki

Vinkki

Kakkupohjat säilyvät hyvin peitettyinä jääkaapissa useamman päivän. Ne voi myös pakastaa. Kakku kannattaa täyttää ja koristella tarjoilua edeltävänä tai tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
267 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›