Pehmeä kaakaovoikakkupohja

Pehmeä kaakaovoikakkupohja
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pehmeä kaakaovoikakkupohja

Pehmeä kaakaovoikakkupohja

Pehmeä kaakovoikakkupohja on mehevä ja kostea kakkupohja, joka sopii korkeiden fantasiakakkujen tai muotoiltavien kakkujen pohjaksi. Sitä tarvitse kostuttaa erikseen.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
35 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset1 korkea kakkupohja

1 korkea kakkupohja
5 dl
vehnäjauhoja
5 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kaakaojauhetta
3 rkl
kahvijauhetta (pika)
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2
kananmunaa
1 dl
2 ½ dl
2 ½ dl
kiehuvaa vettä

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet yleiskoneen kulhossa tai isossa leivontakulhossa. Lisää munat, Oivariini ja maito. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kovalla teholla 1 min.
  2. Pingota leivinpaperi kahden Ø 23 cm:n tai kolmen ø 18 cm:n irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Jaa taikina vuokiin. Kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja pysyvät mehevämpinä, kun ne paistaa useammassa vuoassa. Jos paistat kakkupohjan yhdessä vuoassa, pidennä paistoaikaa n .10 min.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä hetki. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä. Tasoita pinta ennen täyttämistä.
Vinkki

Vinkki

Kakkupohjat säilyvät hyvin peitettyinä jääkaapissa useamman päivän. Ne voi myös pakastaa. Kakku kannattaa täyttää ja koristella tarjoilua edeltävänä tai tarjoilupäivänä.
Lisukkeeksi
Suklaakreemi voikakkupohjaan
20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
267 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.