Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Perunasosevoitaikina

Perunavoitaikinasta voit leipoa suolaisia tai makeita piirakoita. Saat taikinasta laktoosittoman käyttämällä laktoositonta voita ja laktoosittomia perunasosehiutaleita.

Perunasosevoitaikina
Perunasosevoitaikina

Ainesosat

annos

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl perunahiutaleita
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vettä

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään monitoimikoneen kulhossa tai nypi käsin.
  2. Lisää joukkoon kuutioitu, jääkaappikylmä voi. Sekoita kunnes taikina on murumaista. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kiinteytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
  3. Taputtele tai kauli taikina uunipannulle tai vuokaan. Lisää haluamasi täyte

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 359 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 35,6 g
Rasva 21,4 g
Tyydyttynyt rasva 12,3 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search