Perunalimppu

Perunalimppu

Perunalimpun leipominen on kotoilua parhaimmillaan. Ota annos taikinaterapiaa säännöllisesti ja nauti rakkaudella leivotusta leivästä.

1 h 20 min
keskitaso
231 kcal / 100g
1
4

Ainekset2 kpl

2 kpl
5 dl
50 g
hiivaa
1 rkl
suolaa
1 dl
siirappia
3 (keskikokoista)
perunaa
5 dl
vehnäjauhoja
8 dl
ruissihtijauhoja
50 g

Voiteluun

½ dl
vettä
½ dl
siirappia

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Raasta perunat kartioraastimen hienoimmalla terällä. Lisää piimän joukkoon mausteet, raastettu peruna ja siirappi.
  2. Alusta jauhot taikinaan ja lopuksi pehmeä voi. Kohota.
  3. Leivo kaksi pyöreää limppua. Kohota.
  4. Leikkaa ristiviilto kohonneisiin leipiin ja paista 175 asteessa 45 - 50 min. Voitele lämpiminä vesi-siirappiseoksella. Jäähdytä peittämättä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,9 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›