
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 35 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 50 g hiivaa
- 1 rkl suolaa
- 1 dl siirappia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 8 dl ruissihtijauhoja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun
- ½ dl vettä
- ½ dl siirappia
Jaa resepti
Ohje
- Lisää kädenlämpöiseen piimään hiiva, suola ja siirappi. Sekoita hyvin, jotta ainekset liukenevat.
- Alusta jauhot hyvin taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu voi. Huom. taikina on selvästi kiinteämpää kuin esim. sämpylätaikina. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla.
- Leivo kaksi pyöreää limppua. Kohota liinan alla.
- Pistele kohonneiden limppujen pintaan haarukalla reikiä tai leikkaa ristiviilto. Paista uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 45 - 50 min.
- Kiehauta kattilassa vesi ja siirappi. Voitele seoksella lämpimät limput. Jäähdytä peittämättä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
236 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
43,1 g
Rasva
3,2 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Ravintokuitu
3,4 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa