Siirry sisältöön
Piparitikkarit

Piparitikkarit

Isot piparitikkarit valmistuvat torttumuotilla helposti. Piparit maistuvat tikun päässä vielä astetta paremmilta, koska ne on hauska syödä. Koristellut tai pikeerillä nimetyt piparitikkarit ovat loistava lahja tai joulumyyjäinen. Ps. tämän muodon loihti lapsi ottaessaan piparimuottilaatikosta käyttöön torttumuotin!

Piparitikkarit

Ainesosat

kpl, n. 1 kg taikinaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • n. 20 g (3 rkl) piparkakkumaustetta
  • ½ tl pomeranssinkuorta
  • ¾ dl tummaa siirappia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0 kg paistonkestävää omena- tai vadelmamarmeladia

Pikeeri

  • 2 (0,5 dl) valkuaista
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 ml väkiviinaetikkaa
  • 0 kg elintarvikeväriä, jauhetta tai pastaväriä
  • 0 kg nonparelleja

Lisäksi

  • 50  puisia askartelutikkuja

Ohje

Taikina

  1. Mittaa kattilaan voi ja mausteet. Sulata voi ja kiehauta. Nosta levyltä ja ja sekoita joukkoon siirappi. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa joukoon munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa (mielellään yön yli).

Leivonta

  1. Laita puutikut likoamaan kylmään veteen.
  2. Kauli taikina n. 2 mm levyksi jauhoja apuna käyttäen. Tee taikinasta tähtitorttuaihiot ja nosta ne uunipellille. Upota aihioon vedessä lionnut tikku. Jos teet tikkareihin hillosilmän, laita nokare hilloa piparin keskelle tai tee taikinasta pieni litistetty pallo tai ota kuvio pienellä muotilla ja kiinnitä se keskelle.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 8 min. Kypsennysaika riippuu uunista ja piparkakkujen paksuudesta. Tarkkaile kypsymistä.
  4. Jäähdytä ja koristele pikeerillä.

Pikeeri

  1. Mittaa valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa muutama min. Lisää loppu tomusokeri, etikka ja halutessasi elintarvikeväri.
  2. Jatka vatkaamista vielä 1 - 2 min.
  3. Siirrä pikeeri pursotin- tai vahvaan pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Koristele pikkuleivät ja kiinnitä vielä kosteaan pikeerin nonparellit. Anna kovettua, älä peitä.

Vinkki

Piparitikkari on mainio ruokalahja. Voit esim. nimikoida piparit vastaanottajan mukaan. Pakkaa valmis sellofaaniin tai pieneen paistopussiin ja sido kiinni lahjanarulla tai -nauhalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 378 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 58,9 g
Rasva 13,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,5 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • paistonkestävää omena- tai vadelmamarmeladia
  • elintarvikeväriä
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search