Isot piparitikkarit valmistuvat torttumuotilla helposti. Piparit maistuvat tikun päässä vielä astetta paremmilta, koska ne on hauska syödä. Koristellut tai pikeerillä nimetyt piparitikkarit ovat loistava lahja tai joulumyyjäinen. Ps. tämän muodon loihti lapsi ottaessaan piparimuottilaatikosta käyttöön torttumuotin!
200 g | |
3 rkl (n. 20 g) | piparkakkumaustetta |
½ tl | pomeranssinkuorta |
¾ dl | tummaa siirappia |
2 | kananmunaa |
2 dl | sokeria |
5 dl | vehnäjauhoja |
1 ½ dl | perunajauhoja |
1 tl | ruokasoodaa |
( paistonkestävää omena- tai vadelmamarmeladia ) | |
Pikeeri | |
---|---|
2 (½ dl) | valkuaista |
3 dl | tomusokeria |
1 mm (1 ml) | väkiviinaetikkaa |
elintarvikeväriä , jauhetta tai pastaväriä | |
nonparelleja | |
Lisäksi | |
( 50 kpl | puisia askartelutikkuja ) |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.