Pullanäkkärit

Pullanäkkärit

1 h 7 min
keskitaso
298 kcal / 100g
0
0

Rapea, pullataikinasta valmistettu näkkileivän tapainen leivonnainen, joka säilyy! Takuulla monen lapsiperheen suosikki. Leivo halutessasi samasta taikinasta muutama tuore pulla ja valmista lopusta hauskoja pullanäkkäreitä.

Ainekset

38 kpl
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
7 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl

Pinnalle

raesokeria
jauhettua kanelia
mantelirouhetta tai pähkinärouhetta

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Leivo taikina tangoiksi, paloittele 38 osaan (à 22 - 25 g) ja pyöritä pikkupulliksi.
  4. Kauli pullat jauhotetulla työpöydällä ohuiksi, lähes läpikuultaviksi letuiksi. Ripottele kaulinnan puolivälissä taikinan pinnalle halutessasi raesokeria, kanelia ja/tai manteli- / pähkinärouhetta ja jatka kaulimista. Näin saat pullanäkkäreistä makeampia ja enemmän pullan makuisia. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista pullanäkkärit kullanruskeiksi sitä mukaa kun pellit täyttyvät: pelti kerrallaan ylä- ja alalämmössä uunin keskitasolla 200 asteessa tai useampi pelti kerrallaan kiertoilmassa 175 asteessa. Paistoaika n. 6 min.
  6. Pullanäkkärit kovettuvat nopeasti paistamisen jälkeen. Säilytä niitä ilmavassa rasiassa tai paperipussissa näkkärin ja pullakorppujen tapaan.
  7. Tarjoa raikkaan maidon kanssa tai kahvipöydässä. Päälle voit sipaista myös esim. Valio Viola® vanilja tai sitruuna tuorejuustoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
298 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
8 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)