Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
37 min
Yhteensä
1 h 7 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 7½ dl vehnäjauhoja
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Pinnalle
- 0 kg raesokeria
- 0 kg jauhettua kanelia
- 0 kg mantelirouhetta tai pähkinärouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikina. Leivo taikina tangoiksi, paloittele 38 osaan (à 22 - 25 g) ja pyöritä pikkupulliksi.
- Kauli pullat jauhotetulla työpöydällä ohuiksi, lähes läpikuultaviksi letuiksi. Ripottele kaulinnan puolivälissä taikinan pinnalle halutessasi raesokeria, kanelia ja/tai manteli- / pähkinärouhetta ja jatka kaulimista. Näin saat pullanäkkäreistä makeampia ja enemmän pullan makuisia. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista pullanäkkärit kullanruskeiksi sitä mukaa kun pellit täyttyvät: pelti kerrallaan ylä- ja alalämmössä uunin keskitasolla 200 asteessa tai useampi pelti kerrallaan kiertoilmassa 175 asteessa. Paistoaika n. 6 min.
- Pullanäkkärit kovettuvat nopeasti paistamisen jälkeen. Säilytä niitä ilmavassa rasiassa tai paperipussissa näkkärin ja pullakorppujen tapaan.
- Tarjoa raikkaan maidon kanssa tai kahvipöydässä. Päälle voit sipaista myös esim. Valio Viola® vanilja tai sitruuna tuorejuustoa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
7,6 g
Hiilihydraatti
46,6 g
Rasva
7,8 g
Tyydyttynyt rasva
1,4 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- raesokeria
- jauhettua kanelia
- mantelirouhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.