Siirry sisältöön
Raparperi-kinuskikakku

Raparperi-kinuskikakku

Tämä kinuskikuorrutteinen kakku sopii erityisesti kevään ja kesän juhliin, kun raparperit ovat parhaimmillaan.

Raparperi-kinuskikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 5 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 tl vaniljasokeria

Kiisseli

  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kahvikermaa
    Laktoositon Valio kahvikerma 10 % sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Ruoanlaittoon suosittelemme Valio ruokakermaa. Kahvikerma…
    Valio kahvikerma 2 dl laktoositon
  • 3 rkl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 5 dl raparperihilloa

Kinuskikuorrutus

  • 1½ dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 dl fariinisokeria
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Koristeluun

  • 3½ dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0 kg sitruunamelissaa, mansikanlehtiä tai ruusu

Ohje

Pohja

  1. Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kolmen litran vuokaan.
  2. Paista kakkua ensin 15 min 175 asteessa. Mikäli käytät pinnoitettua vuokaa, laske lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Tarkista tikulla, että kakku on kypsä. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä

Kiisseli

  1. Sekoita kattilassa kerma, sokeri, muna ja perunajauhot. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä. Mausta vaniljasokerilla.

Kakun täyttäminen

  1. Jaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kakun kerrokset vaniljamaidolla (kansilevy vain alapuolelta). Täytä kakku kiisselillä ja hillolla.

Kinuskikuorrutus

  1. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa välillä sekoittaen hiljalleen 10 - 15 min. Kokeile kinuskin kiinteyttä pudottamalla pisara kakulle. Jos se ei imeydy, kinuski on valmista. Lisää voi. Kaada kuumana hitaasti kakun päälle.

Koristelu

  1. Pursota vatkattua, sokereilla maustettua kermavaahtoa kakun reunoille. Koristele kakku.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 228 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 30,1 g
Rasva 10,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunamelissaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search