Raparperi-kinuskikakku

Raparperi-kinuskikakku

2 h 10 min
keskitaso
233 kcal / 100g
3
1

Tämä kinuskikuorrutteinen kakku sopii erityisesti kevään ja kesän juhliin, kun raparperit ovat parhaimmillaan.

Ainekset

15 annosta

Pohja

5
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kostutukseen

1 ½ dl
2 tl
vaniljasokeria

Kiisseli

1 prk (3,3 dl)
3 rkl
sokeria
1
kananmuna
1 ½ rkl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

n. 5 dl
raparperihilloa

Kinuskikuorrutus

1 ½ dl
1 dl
fariinisokeria
1 rkl

Koristeluun

3 ½ dl
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
sitruunamelissaa , mansikanlehtiä tai ruusu

Ohje

  1. Pohja

  2. Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kolmen litran vuokaan.
  3. Paista kakkua ensin 15 min 175 asteessa. Mikäli käytät pinnoitettua vuokaa, laske lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Tarkista tikulla, että kakku on kypsä. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä
  4. Kiisseli

  5. Sekoita kattilassa kerma, sokeri, muna ja perunajauhot. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä. Mausta vaniljasokerilla.
  6. Kakun täyttäminen

  7. Jaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kakun kerrokset vaniljamaidolla (kansilevy vain alapuolelta). Täytä kakku kiisselillä ja hillolla.
  8. Kinuskikuorrutus

  9. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa välillä sekoittaen hiljalleen 10 - 15 min. Kokeile kinuskin kiinteyttä pudottamalla pisara kakulle. Jos se ei imeydy, kinuski on valmista. Lisää voi. Kaada kuumana hitaasti kakun päälle.
  10. Koristelu

  11. Pursota vatkattua, sokereilla maustettua kermavaahtoa kakun reunoille. Koristele kakku.
Lisukkeeksi
Raparperihillo
30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
233 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
10 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)