Rapuliemi

Rapuliemi
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Rapuliemi

Itse tehtynä rapuliemi antaa voimakkaan ja aromaattisen pohjan esimerkiksi keittoihin ja kastikkeisiin.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset7 dl

7 dl
1 kg
keitettyjä rapuja , tuore tai pakaste
1 (150 g)
iso sipuli
1 (100 g)
porkkana
1 (300 g)
palsternakka
1 pala (150 g)
juuriselleriä
1
fenkoli
50 g
1 rkl
tomaattipyreetä
1
sitruuna
1 pullo (0,75 l)
kuivaa valkoviiniä
6
kokonaista mustapippuria
6
kokonaista valkopippuria
10
kokonaista maustepippuria

Ohje

  1. Kuori ravut. Jätä pyrstö- ja saksilihat erikseen. Voit käyttää niitä keittoihin, täytettyihin leipiin tai vaikkapa uuniperunan täytteeksi.
  2. Kuori ja kuutioi juurekset.
  3. Kuumenna kattilassa voi sekä tomaattipyree.
  4. Lisää juurekset ja puoliksi halkaistu sitruuna. Kuullota, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.
  5. Lisää ravun kuoret, valkoviini ja mausteet. Hauduta n. 20 min.
  6. Siivilöi liemi. Käytä lientä keittoihin, kastikkeisiin tai risottoihin.
  7. Liemi säilyy jääkaapissa n. 3 vrk. Liemen voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
80 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›