Rapuliemi

Rapuliemi

30 min
helppo
80 kcal / 100g
0
0

Itse tehtynä rapuliemi antaa voimakkaan ja aromaattisen pohjan esimerkiksi keittoihin ja kastikkeisiin.

Ainekset

7 dl
1 kg
keitettyjä rapuja , tuore tai pakaste
1 (150 g)
iso sipuli
1 (100 g)
porkkana
1 (300 g)
palsternakka
1 pala (150 g)
juuriselleriä
1
fenkoli
50 g
1 rkl
tomaattipyreetä
1
sitruuna
1 pullo (0,75 l)
kuivaa valkoviiniä
6
kokonaista mustapippuria
6
kokonaista valkopippuria
10
kokonaista maustepippuria

Ohje

  1. Kuori ravut. Jätä pyrstö- ja saksilihat erikseen. Voit käyttää niitä keittoihin, täytettyihin leipiin tai vaikkapa uuniperunan täytteeksi.
  2. Kuori ja kuutioi juurekset.
  3. Kuumenna kattilassa voi sekä tomaattipyree.
  4. Lisää juurekset ja puoliksi halkaistu sitruuna. Kuullota, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.
  5. Lisää ravun kuoret, valkoviini ja mausteet. Hauduta n. 20 min.
  6. Siivilöi liemi. Käytä lientä keittoihin, kastikkeisiin tai risottoihin.
  7. Liemi säilyy jääkaapissa n. 3 vrk. Liemen voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
80 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
2 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)