
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 kg keitettyjä rapuja, tuore tai pakaste
- 1 (150 g) iso sipuli
- 1 (100 g) porkkana
- 1 (300 g) palsternakka
- 1 pala (150 g) juuriselleriä
- 1 fenkoli
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 sitruuna
- 1 pullo (0,75 l) kuivaa valkoviiniä
- 6 kokonaista mustapippuria
- 6 kokonaista valkopippuria
- 10 kokonaista maustepippuria
Jaa resepti
Ohje
- Kuori ravut. Jätä pyrstö- ja saksilihat erikseen. Voit käyttää niitä keittoihin, täytettyihin leipiin tai vaikkapa uuniperunan täytteeksi.
- Kuori ja kuutioi juurekset.
- Kuumenna kattilassa voi sekä tomaattipyree.
- Lisää juurekset ja puoliksi halkaistu sitruuna. Kuullota, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.
- Lisää ravun kuoret, valkoviini ja mausteet. Hauduta n. 20 min.
- Siivilöi liemi. Käytä lientä keittoihin, kastikkeisiin tai risottoihin.
- Liemi säilyy jääkaapissa n. 3 vrk. Liemen voi pakastaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
77 kcal
Proteiini
7,5 g
Hiilihydraatti
2 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa