
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 45 min
Yhteensä
2 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl vettä
- 25 g hiivaa
- ¼ tl suolaa
- 1½ dl perunasosejauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
Yrttivoisula
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- 2 valkosipulin kynttä
Täyte
- 125 g purjoa
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl juoksevaa hunajaa tai hunajaa
- 250 g paistettuja neulamuikkuja
-
200 g
Valio Polar® Täyteläinen juustoa raastettunaValio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
Jaa resepti
Ohje
Taikina
- Sulata voi kulhossa. Lisää joukkoon kylmä vesi.
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, sekoita tasaiseksi.
- Lisää suola ja perunasosejauhe. Anna turvota muutama min.
- Alusta joukkoon vehnäjauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Anna taikinan kohota tunti liinan alla.
- Vaivaa taikina ja jaa 14 osaan. Kauli ne Ø 10cm kokoisiksi taikinakiekoiksi jauhotetulla työpöydällä. Nosta leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille.
- Kohota liinan alla 30 min. Valmista sillä aikaa täyte.
Täyte
- Sulata voi. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja valkosipuli.
- Voitele kohonneet pohjat yrttivoisulalla, voisulaa kuluu n. kolmannes.
- Esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla 10 min.
- Sekoita viipaloitu purjo, etikka, hunaja ja pippuri kulhossa. Nostele muikut varovasti joukkoon.
- Levitä esipaistetuille leipäsille pääosa muikkutäytteestä, sitten juustoraaste ja lopuksi taas täytettä. Pirskota päälle yrttivoisulaa.
- Jatka kypsentämistä 10 min.
- Jos yrttivoisulaa on vielä jäljellä, pirskota sitä kuumien muikkukiekkojen päälle.
- Tarjoa lämpimien voileipien tapaan tai suolaisen piirakan sijaan esim. noutopöydässä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
262 kcal
Proteiini
9,9 g
Hiilihydraatti
18,1 g
Rasva
16,3 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa