
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 35 min
Yhteensä
2 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
1 dl (125 g)
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
Täyte
- 1 iso punajuuri
- 150 g bataattia
- ½ tl suolaa
-
1 prk (160 g)
Valio salaattijuustokuutioita yrttiYrteillä maustettu Valio salaattijuusto tuo raikasta yrttisyyttä salaatteihin ja tuo makua ja täyteläisyyttä kaikkeen ruoanlaittoon.…
-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
Voiteluun
- 0 kg oliiviöljyä
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Muotoile taikina palloksi ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkaapissa 1/2 - 1 h.
- Kuori punajuuri ja bataatti. Leikkaa ohuiksi (1 - 2 mm) viipaleiksi. Ripottele viipaleille suola.
- Sekoita valutettu salaattijuusto ja crème fraîche.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä n. 1/2 cm paksuksi pyöreäksi levyksi.
- Lusikoi pohjalle salaattijuustoseos. Jätä n. 4 cm reunoista tyhjäksi. Asettele juuresviipaleet päälle ja voitele ne oliiviöljyllä. Nostele reunat juuresten päälle.
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 35 min.
- Tarjoa galette hieman jäähtyneenä suolaisen piirakan tapaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
243 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
12,2 g
Rasva
18,4 g
Tyydyttynyt rasva
10,8 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- oliiviöljyä