Salaattijuustogalette

Salaattijuustogalette
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Salaattijuustogalette

Salaattijuustogalette

Herkullinen salaattijuustopiirakka syntyy ilman piirakkavuokaa: piirakka kootaan uunipellille ja taikinan reunat taitellaan huolettomasti täytteiden päälle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jääkaapissa
1 h
uunissa
35 min
Yhteensä
2 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Taikina

1 dl
125 g
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 dl

Täyte

1 iso
punajuuri
150 g
bataattia
½ tl
suolaa
1 prk (160 g)
1 prk (150 g)

Voiteluun

oliiviöljyä

Ohje

  1. Sekoita maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina palloksi ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkaapissa 1/2 - 1 h.
  3. Kuori punajuuri ja bataatti. Leikkaa ohuiksi (1 - 2 mm) viipaleiksi. Ripottele viipaleille suola.
  4. Sekoita valutettu salaattijuusto ja crème fraîche.
  5. Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä n. 1/2 cm paksuksi pyöreäksi levyksi.
  6. Lusikoi pohjalle salaattijuustoseos. Jätä n. 4 cm reunoista tyhjäksi. Asettele juuresviipaleet päälle ja voitele ne oliiviöljyllä. Nostele reunat juuresten päälle.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 35 min.
  8. Tarjoa galette hieman jäähtyneenä suolaisen piirakan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
256 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.