Salaattijuustogalette

Salaattijuustogalette

2 h 5 min
keskitaso
257 kcal / 100g
0
0

Herkullinen salaattijuustopiirakka syntyy ilman piirakkavuokaa: piirakka kootaan uunipellille ja taikinan reunat taitellaan huolettomasti täytteiden päälle.

Ainekset

8 annosta

Taikina

½ prk (à 250 g)
125 g
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 dl

Täyte

1 iso
punajuuri
150 g
bataattia
½ tl
suolaa
1 prk (160 g)
1 prk (150 g)

Voiteluun

oliiviöljyä

Ohje

  1. Sekoita maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina palloksi ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkaapissa 1/2 - 1 h.
  3. Kuori punajuuri ja bataatti. Leikkaa ohuiksi (1 - 2 mm) viipaleiksi. Ripottele viipaleille suola.
  4. Sekoita valutettu salaattijuusto ja crème fraîche.
  5. Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä n. 1/2 cm paksuksi pyöreäksi levyksi.
  6. Lusikoi pohjalle salaattijuustoseos. Jätä n. 4 cm reunoista tyhjäksi. Asettele juuresviipaleet päälle ja voitele ne oliiviöljyllä. Nostele reunat juuresten päälle.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 35 min.
  8. Tarjoa galette hieman jäähtyneenä suolaisen piirakan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
257 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
20 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
132 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)