Salviapasta

Salviapasta

Salvia on yksi italialaisen keittiön perusyrteistä. Suomessa salviaa ollaan totuttu käyttämään lähinnä liharuokien maustamiseen, mutta se soveltuu loistavasti myös kasvisruokiin. Tämä yksinkertainen ja herkullinen pasta saa luonteensa hienosta tuoreen salvian mausta.

15 min
helppo
251 kcal / 100g
3
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
320 g
pinaattipastaa
100 g
1 ruukku
salviaa
1
punasipuli
2
valkosipulin kynttä
1 rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
mustapippuria myllystä
1 dl

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa sulata Oivariini paistinpannulla.
  3. Lisää salvian lehdet, viipaloitu punasipuli ja hienonnettu valkosipuli, kuullota hetki. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit.
  4. Valuta pasta. Sekoita pannulla kastikkeen joukkoon.
  5. Rouhaise lopuksi pinnalle mustapippuria ja ripottele juustoraastetta.

Vinkki

Voit korvata salvian halutessasi tuoreella basilikalla tai lehtipersiljalla. Lisää ne hienonnettuna pastan joukkoon valmistuksen loppuvaiheessa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
251 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)